Tesla Model 3

Share

Tesla daha önce duyurduğu üzere, yeni otomobili Model 3’ü tanıttı.

Aslında Model 3, Tesla’nın kurulduğu günden beri geri sayımı yapılan otomobil. Elektrikli otomobilleri ana akım haline getirmeye çalışan Tesla, Model 3’le bunu başaracağına inanıyor.

Model 3 Tesla’nın piyasaya sunduğu tüm araçlardan daha erişilebilir olacak.

35 bin dolardan başlayan fiyatlarla ön siparişe açılan Model 3, Tesla’nın bugüne kadar geçemediği kritik eşiği hedefliyor. Daha büyük kitlelere ulaşmak için Brezilya, Güney Afrika, İrlanda, Hindistan, Güney Kore, Yeni Zelanda, Singapur ve daha birçok ülkede ön siparişe açılmış durumda. Ön sipariş için bin euro depozit ödemeniz gerekiyor.

Elon Musk aracın 2017 yılı başından itibaren sevkiyatına başlanacağına yeterince emin olduğunu söylüyor.

Geçen yıl itibariyle Türkiye pazarına da giren Tesla, 2017 yılı sonuna kadar ABD, Avrupa ve Asya’daki satış noktalarının sayısını 440’a çıkarmak istediklerini belirtiyor. Aynı sürede 7 bin 200 şarj istasyonu planlayan Tesla, supercharger’larının da sayısını iki katına çıkarıyor.

Tesla 35 bin dolar seviyesinde daha iyi otomobil bulamayacağınızı iddia ediyor ve Model 3’ün ön siparişlerinin ilk 24 saatte 115 bini; tanıtımdan birkaç saat sonra 135 bini geçtiğini paylaşıyor. Bu, Tesla için yeni bir rekora işaret ediyor.

Merakla beklenen Tesla Model 3, 346 km/sa hız aralığına sahip ve 0’dan 96.5 km/sa hızına 6 saniyede çıkıyor. Model S gibi arka ve dört çeker olmak üzere farklı versiyonlarla sunulacak olan Model 3, Model S’ten farklı olarak 15 inç’lik dokunmatik ekrana sahip. 4 kapılı araçta otopilot donanımı standart özellik.

Ön camdan arka tavana kadar tek parça cam kullanılan aracın tasarımı da oldukça havalı.

Önümüzdeki 10 yılda önce bir spor araba üretmek diyen Musk ikinci adımın bundan kazandığı parayla daha ucuz bir araba (Model S) üretmek olduğunu söylüyordu.

Planın üçüncü aşaması ise bundan kazandığı parayla daha da ucuz bir araç üretmesiydi.

Model 3, elektrikli araçları ana akım hale getirecek planın üçüncü ve son halkasını oluşturuyor. Musk bu aşamanın iki bölümden oluştuğunu söylüyor ve şimdiye kadar gördüklerimiz yalnızca birinci bölümü oluşturuyor. Model 3 bölüm 2 için biraz daha beklemek gerekecek.

CNN

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...