Android’li Nokia A1 Geliyor

Share

Bir döneme damgasını vuran Nokia, Android ile yeniden geliyor. Geçtiğimiz dönemde Android ile çalışan bir tablet piyasaya sunan Nokia şimdi ise Nokia A1 modelini hazırlıyor.

Android'li Nokia A1 Ortaya Çıktı!

Bir dönemin efsanesi haline gelen Nokia, Symbian ile diretmesi ve ardından Windows Mobile’ın piyasada kendisine pek yer bulamaması sonucu kötü gidişatı durduramamış ve mobil bölümünü Microsoft’a satmıştı.

Nokia ile Microsoft arasındaki anlaşmanın 2016 yılında sona ereceği ve Nokia’nın Android ile çalışan bir telefon ile geleceği uzun bir süredir konuşulurken ilk somut veri ise bugün ortaya çıktı.

İşte Android’li Nokia A1!

Android Authority tarafından ortaya çıkartılan Nokia A1 modeli için site, içeriden güvenilir kaynaklardan sızıntının gerçekleştiğini ve doğruluk payının yüksek olduğunu belirtti.

16-04/01/nokia-a1.jpg

Ortaya çıkan görsele göre Nokia A1, tahmin edilebileceği gibi Nokia Z launcher ile çalışıyor ve kapasitif butonlara sahip. Hakkında net bir bilginin bulunmadığı ekran ise kavisli gibi gözüküyor.

Oldukça şık gözüken Nokia A1 modeli için bahsedilen teknik özellikler ise modelin orta üst segmentte yer alacağını gösteriyor.

Söylenilenlere göre Nokia A1, 5,5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüğünde bir ekrana sahip olacak. Gücünü ise Qualcomm’un orta üst segmentteki başarılı işlemcisi Snapdragon 652’den alacak.

İlk olarak Çin’de satışa sunulacağı belirtilen Nokia A1 hakkında şimdilik bilinenler bunlar.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...