F1: Bahreyn’de Nico Rosberg Rahat Kazandı

Share

Mercedes’in Alman pilotu Nico Rosberg spot ışıkları altında gerçekleştirilen Bahreyn Grand Prix’sinde galibiyete ulaştı.

Yarışa ikinci sıradan başlayan Nico Rosberg, startta yavaş kalan takım arkadaşını geçerek ilk viraja lider olarak girdi.

Liderliği aldıktan sonra arkasına bir daha bakmayan Rosberg, Pazar gezisi edasında rahat bir galibiyete ulaştı ve Avustralya’dan sonra kariyerine bir galibiyet daha ekleyerek yeni sezona fırtına gibi başladı.

Ferrari’nin Fin pilotu Kimi Raikkonen startta yavaş kalmasına rağmen ilk pitstopların ardından temposunu arttırdı ve Rosberg gibi baskı altında kalmadan ikinci sırada damalı bayrağa ulaştı.

Kimi Raikkonen’in takım arkadaşı Sebastian Vettel ise Bahreyn Grand Prix’sine çok erken veda etti.

Yarışa üçüncü cepten başlayacak olan Vettel, henüz formasyon turunda motor sorunu yaşadı. Vettel’in SF16-H’ı dumanlar çıkarmaya başladı ve Alman pilot aracını kenara çekerek yarışı formasyon turunda noktalamak zorunda kaldı.

Pole pozisyonunun sahibi Lewis Hamilton ise Avustralya’da olduğu gibi gerilerden gelmek zorunda kaldı.

İngiliz pilot startta yavaş kalınca ilk metrelerde takım arkadaşı Nico Rosberg’in gerisine düştü. İlk viraja biraz dışarıdan gelip çizgisine oturmaya çalışırken Bottas ile temas yaşayan Hamilton, dokuzuncu sıraya kadar geriledi.

Aracının sağ bölümünden hasar alan Hamilton, arka bölümde sorunlar yaşadığını dile getirdi ancak yarışa devam etti. Rakiplerini geçmeyi başaran Hamilton, üçüncü sırada damalı bayrağı görerek podyumun son basamağının sahibi oldu.

Red Bull’un Avustralyalı pilotu Daniel Ricciardo beşinci sırada başladığı yarışı dördüncü sırada tamamlayarak Red Bull kampına değerli puanlar getirdi. Takımın genç pilotu Daniil Kvyat da son turlarda yaptığı ataklarla yedinci sırada damalı bayrağı gördü.

Formula 1’in yeni takımı Haas yıldızını parlatmaya devam ediyor. Sezonun açılış yarışı olan Avustralya’da altıncı sırada damalı bayrağı gören Amerikalı ekip, Grosjean’la birlikte Bahreyn’de yarışı beşinci sırada tamamladı.

Toro Rosso’nun genç pilotu Max Verstappen altıncı sırada damalı bayrağı görürken takım arkadaşı Sainz ise yarışı tamamlayamadı.

Williams’ın Brezilyalı pilotu Felipe Massa, yarışın startında yaşanan olaylardan sonra ilk pitstoplara kadar yarışı ikinci sırada götürmeyi başardı. Ancak yarışın ilerleyen turlarında gerilere düşmekten kurtulamayan Massa, son turda Daniil Kvyat’a geçildi ve yarışı sekizinci sırada tamamladı.

Yarışın startıyla birlikte gridden ok gibi fırlayan Bottas, ilk metrelerde Ricciardo ve Raikkonen’i geçmeyi başardı. İlk viraja gelirken Hamilton’ın boş bıraktığı kapıya burnunu daldıran Bottas, Hamilton’la temas yaşadı ve İngiliz pilotun sıra kaybetmesine neden oldu.

İlerleyen turlarda Hamilton ve Bottas arasında yaşanan bu temas inceleme altına alındı ve Fin pilota pitten geçme cezası verildi.

Gerilere düşen Valtteri Bottas damalı bayrağı dokuzuncu sırada gördü.

McLaren-Honda’nın genç Belçikalı pilotu Stoffel Vandoorne ise Formula 1 kariyerinin ilk yarışında puanla tanıştı.

Sıralama turlarında tecrübeli takım arkadaşını geçmeyi başaran genç pilot, sakin bir yarış geçirerek onuncu sırada damalı bayrağı gördü.

McLaren-Honda’nın İngiliz pilotu Jenson Button ise DRS sorunu nedeniyle yarışın ilk turlarında yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Tüm sıralama:

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...