Maskara Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 4 Nokta

Share

Maskaralar, her kadının makyaj çantasının kahramanıdır. Ancak her gün kirpiklerimize sürdüğümüz bu maskaraları satın alırken de dikkat edilmesi gerekilen durumlar var. İşte, kirpiklerimizin yoğun gözükmesini sağlayan maskaraları satın alırken dikkat etmeniz gerekenler:

1- Tek maskarayla asla yetinmeyin. Makyaj çantanıza hem ince hem kalın fırçalı maskara ekleyin. Daha yoğun kirpikler içinse önce ince fırçalı maskarayı kirpik diplerinize uygulayın, ardından kalın fırçalı maskarayla kirpiklerinize hacim verin.

2- Kirpiklerinizin yoğun olması için sadece tek bir maskara kullanmanız yeterli değil. Maskara uygulamadan önce primer maskara sürün ya da renkli primer etkili maskarayla tek etki yaratın.

3- Her gün kullandığımız ve saatlerce kirpiklerimizde kalan maskaralar bir süre sonra zararlı olabilir. Bu nedenle maskaraların kirpiklerimize verdiği zararı azaltmak için kolajen ya da biotin etkili tercih edin.

4- Aldığımız makyaj ve kozmetik ürünlerini aylarca hatta yıllarca kullanıyoruz. Ancak son kullanma tarihine bakmadan cildimize uyguladığımız bu ürünler zararlı sonuçlar yaratır. Bu nedenle her makyaj ve bakım ürünü gibi maskaralarınızı da düzenli olarak yenileyin. Bunun için maskaralarınızı her üç ayda bir yenilemenizde fayda var.

InStyle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...