Stephen Hawking Mars Hakkında Konuştu

Share

Geçtiğimiz gün Rus Rossiyskaya Gazeta’ya konuşan Stephen Hawking yine insanlığın geleceği adına ilginç açıklamalarda bulundu. Uzayın diğer bölgelerinde yaşamın tartışıldığını vurgulayan Hawking, insanoğlunun Ay’a yerleşebileceğini ancak Mars’ın daha ilginç bir deneyim olacağını açıkladı.

Ay’ın yerleşim açısından daha kolay olduğunu belirten Hawking, insanoğlunun toprak ve atmosfer olarak Dünya’ya daha yakın olan Mars’a önümüzdeki 100 yıl içerisinde yerleşeceğinden şüphem yok açıklamasında bulunarak, er ya da geç insanoğlunun kendine yeni yerleşim gezegenleri bulacağını belirtti.

Belki Hawking’in açıklamaları için kahin olmaya gerek yok ancak böylesine önemli bir isimden gelen bu açıklama insanoğlunun Dünya’dan çıkma şansının ne derece çok olduğunu ortaya koyuyor.

Haber Uzay

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...