Volvo S60 ve V60 Polestar

Share

Volvo’dan gelen iyi haberler bitmek bilmiyor. İsveç merkezli üreticimin performans araçlarını hazırlayan firma Polestar, bu araçların üretimlerini ikiye katladığını açıklarken pazar büyüklüğünü 13 ülkeden 47 ülkeye çıkarmış.

Araçların dış görünümünde bir değişiklik yapmayan Volvo, Polestar modellerine özel mavi rengi sunmaya devam ederken difüzör, özel şekillendirilmiş 20 inç çaplı jantlar, farklı bir egzoz sistemi ve aerodinamik paketi de donanımlar arasında tutmuş.

İç mekanda metal pedal seti, mavi renkli dikiş iplikleri, Alcantara döşemeler ve karbon fiber görünümlü süslemeler dikkat çekse de genel anlamda, standart modellerle arada büyük bir farklılık bulunmuyor.

Asıl güzel haberse kaput altında yatıyor. Araçlarda önceden kullanılan 3 litre hacimli motoru turbo ve kompresör beslemeye sahip 2 litre hacimli üniteyle değiştiren Volvo gücü 367 beygire yükselirken torku 470 Nm’ye inmiş.

8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0’dan 100 km/s sürate ulaşma süreleri 4.7 saniyeye inerken maksimum sürat 250 km/s’te sınırlanmaya devam ediyor. 20 kg hafifletilen otomobiller özel olarak ayarlanmış direksiyon sistemi ve ön aksta görev yapan 371 mm çaplı fren disklerine de sahip.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...