iPhone SE, En Az İlgi Gören iPhone Oldu

Share

Neredeyse iki yıl boyunca sürekli olarak gündeme geldikten sonra nihayet geçtiğimiz ay duyurulan uygun fiyatlı iPhone modeli beklentileri karşılayamıyor. Cihaz bir konuda birinci olacak gibi duruyor. Ancak bu birincilik olumlu yönde değil. iPhone SE, şimdiye kadar duyurulmuş en az ilgi gören iPhone modeli olacak.

Satışların kötü başladığına dair çeşitli söylentiler gündeme geliyordu. Ancak Localytics isimli analiz ve araştırma şirketi ilk rakamları paylaştı. Çoğu ürün için “açılış haftası” olarak anılan ve satışa çıkan ilk hafta olan dönem oldukça önemlidir. Ancak rakamlar iPhone SE’nin açılış haftasında adeta yerlerde süründüğünü gösteriyor.

iPhone SE modeli, iPhone almak isteyen kullanıcılar tarafından adeta engellenmiş gibi duruyor. Aşağıdaki tablo bunun en büyük göstergesi. Açılış haftasının ardından ortaya çıkan ilk rakamlara göre iPhone SE modeli, tüm iPhone’lar arasında sadece %0.1’lik bir etki yaratabilmiş. Bu rakamın ne kadar az kaldığını diğer iPhone modellerinin başarısından görebiliyoruz. Bu başarısızlığa şimdiye kadar en çok yaklaşan cihaz ise iPhone 4 olmuş.

Yurtdışında 399 Dolar, ülkemizde ise 1999 TL’lik fiyat etiketine sahip olan iPhone SE, 4 inç ekranında üst düzey bir performans ve iPhone 6s’ten daha fazla pil ömrü sunuyor. Cihazla ilgili rakamlar şimdilik “başarı” kavramının çok çok altında.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...