“Cadı Çocuk” Sağlığına Kavuştu

Share

Onun adı Hope yani Türkçe anlamıyla ‘Umut’… Dünya onu 31 Ocak’ta Afrika’da çekilen bu fotoğrafla tanıdı. Danimarkalı Anja Ringgren Loven isimli genç kadın, ailesi tarafından 8 ay önce “cadı” olduğu düşüncesiyle terk edilen Hope’a su veriyordu.

Nijeryalı küçük çocuk tek başına 8 ay hayatta kalmayı başarabilmişti. Loven ile tanışmasının ardından ise hayatı tamamen değişmişti. Kemikleri sayılacak kadar zayıflamış halde bulduğu küçük çocuğa su verdikten sonra bir battaniyeye sararak hastaneye götürülen Hope 8 haftada ise tanınamayacak kadar değişti. Önce tedavisine başlanan küçük çocuğun midesinden kurtçuklar temizlendi. Daha sonra her gün düzenli kan transfüzyonu yapılarak, kırmızı kan hücreleri artırıldı.

YENİ HALİNİ GÖRENLER TANIYAMADI

Cadı diye ölüme terk edilen çocuk sağlığına kavuştu

Hope için yardım toplanmaya başladıktan 2 gün sonra tüm dünyadan 1 milyon dolarlık yardım gelmişti. Ve 8 hafta sonra… Anja Ringgren Loven, geçtiğimiz Cumartesi günü bir fotoğraf paylaştı. Hope’un eski halidnen eser yoktu. Kilo aldığı hatta şişmanladığı görülen küçük çocuğun sağlığı hakkında da bilgi veren Anja Ringgren Loven, “Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi Hope gayet iyi, hayatından keyif alıyor. 35 yeni abisi ve ablası oldu. Kardeşleri ona çok iyi bakıyor, oyun oynuyor, onunla çalışıyor ve onun güvende olduğundan ve çok fazla sevgi aldığından emin olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.” dedi.

ÇOCUKLAR CADI OLDUĞU GEREKÇESİYLE ÖLÜME TERK EDİLİYOR

Nijeryada birçok çocuk “cadı” olduğu gibi gerçek dışı bir inanışla ölüme terk ediliyor ya da işkence ediliyor. Hope için elde edilen gelirde bölgede bir hastane inşa edileceğini söyleyen Loven, bu hastanede küçük çocuklara iyi bir bakım verileceğini belirtti.

Hürriyet

You may also like...