İngiliz Köyü 30 Milyon Dolara Satılık

Share

İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde bulunan tarihi ‘West Heslerton’ köyünün tamamı 30 milyon dolara satışa çıkarıldı. 2010’da ölen ve mirasçısı olmayan köyün sahibi kadının, köyün yeni sahibine kiraların yükseltilmemesini vasiyet ettiği belirtildi.

Köyün Eve Dawnay isimli kadına 1960’larda babasından miras kaldığı ifade edildi.

Satışa çıkarılan köy, 21 yatak odalı bir konak, 43 ev ve bunları çevreleyen yaklaşık 850 hektarlık araziden oluşuyor. Söz konusu fiyata bir ‘pub’, bir spor salonu, bir benzin istasyonu ve bir de oyun alanının dahil olduğu ifade edildi.

Köyün Eve Dawnay isimli sahibine 1960’larda babasından miras kaldığı belirtildi. Ancak Dawnay 2010 yılında vefat ettiğinde köyü bırakacak bir varisi olmadığı ortaya çıktı. Dawnay’ın köyün muhtemel yeni sahibine ise, köy sakinlerine kira konusunda yardımcı olunmasını ve yerel halkın olabildiğince desteklenmesini vasiyet ettiği ifade edildi.

Satışa aracılık eden ‘Cundalls’ emlak şirketinden yapılan açıklamada ise, ‘’köyde zamanın adeta durduğu ve tarihi bölgeye ticari anlamda önemli yatırımlar yapılabileceği’’ belirtildi.

Anglo-Sakson ve Roma kültürünün yoğun etkisindeki tarihi köyün, İngiltere’nin en büyük arkeolojik alanlarından birisi olduğu biliniyor.

NTV

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...