Kadınların uykuya daha çok ihtiyacı var

Share

Yeni yapılan bir araştırmanın sonuçları, kadınların uykuya erkeklerden daha çok ihtiyacı olduğunu ortaya koydu. Loughborough Üniversitesi’nin Uyku Araşırmaları Bölümü tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre kadınların erkeklere göre 20 dakika daha fazla uykuya ihtiyaç duyuyor.

210 orta yaşlı erkek ve kadın üzerinde yapılan araştırmanın yöneticisi Jim Horne, ‘Kadınların beyinlerinin yapısı daha farklı. Bu yüzden uykuya duydukları ihtiyaç da daha fazla. Kadınlar birden fazla işi aynı anda yapabiliyorlar ve daha esnekler. Bu yüzden de beyinlerini erkeklere göre daha fazla kullanıyorlar’ açıklamasında bulundu.

Mic’de yer alan habere göre araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu ise kadınların uyku eksikliği sonrasında depresif ya da kızgın olmaya daha meyilli olduğunu ortaya koydu.

Kadınların daha uzun saatler uykuya olan ihtiyaçlarını da yavaş dalga uykusu ile açıklayan Horne, uyku esnasında kadınların beyinlerinin erkeklere göre daha büyük bir ‘yenilenme’ moduna girdiğini de açıklamalarına ekledi.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...