MacBook Dokunmatik Klavye İle Mi Gelecek?

Share

Apple, yeni aldığı patent ile Haziran ayında tanıtılması muhtemel olan MacBook modellerine dair ipucu verdi. Yeni MacBook dokunmatik klavye ile gelebilir!

WWDC 16 etkinliğinde Apple’ın MacBook modellerini yenilemesi bekleniyor. Retina ekrana hala geçiş yapmayan Air serisi ve işlemci olarak mobil işlemciler ile neredeyse aynı performansı sergileyen MacBook’un, güncel versiyonlarının bu etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

Tahminler Retina ekranlı, Force Touch teknolojili ve kelebek klavyeli bir MacBook Air modeli ile karşılaşacağımız yönündeydi. Ancak Apple’ın geçtiğimiz gün aldığı patent, bu beklentilere bir yenisini daha ekledi.

Dokunmatik klavyeli MacBook mu geliyor?

16-04/11/macbook.jpg

Apple, dizüstü çözümü için touchpad sistemine benzer klavyenin patentini aldığını açıkladı. Bu patent akıllara ilk olarak dokunmatik klavyeyi getirdi. Ancak fiziki klavyenin rahatlığını asla veremeyen dokunmatik klavyelerin, MacBook’ta yer almasına ihtimal vermiyoruz. Peki, bu patent ne işe yarayacak?

Yeni patentin MacBook klavyesinde yeni kısayolların atanmasını sağlayacağı dile getiriliyor. Basma şiddetine göre klavye de aynı Force Touch gibi farklı tepkiler verebilir.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...