Fiat Egea Hatchback’in Üretimi Başladı

Share

Tofaş, Egea ailesinin ikinci ürünü olan Hatchback modelinin üretimine başladı.

Törende konuşan Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, “Tofaş, son yıllarda tarihi yatırımlar yaparak en kuvvetli dönemini yaşıyor. Bugün üretimine başladığımız Egea Hathback ile bu başarının daha da ilerilere taşınacağına inanıyorum. 1 milyar dolarlık büyük bir yatırımla faaliyete geçirilen Egea ailesi kapsamında, 2023 yılına kadar 1.3 milyon adet üretim ve 10 milyar dolar ihracat hedefliyoruz” dedi.

Tofaş’ın Ar-Ge sürecine liderlik ettiği Egea Projesi’nin ikinci modeli Fiat Egea Hatchback’in üretimi Bursa’da düzenlenen törenle başladı.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Koç Holding işbirliğiyle faaliyetlerini sürdüren, 7 global markaya binek ve ticari araç üretimi yapılan Tofaş fabrikasında düzenlenen törende konuşan Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Türkiye otomotiv endüstrisi ve Tofaş için önemli ve heyacan dolu bir gün olduğuna dikkat çekti.

‘2016 YILINDA EGEA HATCHBACK ÜRETİMİNİN YÜZDE 90’INI İHRAÇ EDECEĞİZ’

Ürün geliştirme sürecinde 2 bin Tofaş ve Fiat Chrysler çalışanının birlikte görev aldığını, Tofaş mühendislerinin ise projede öncü rol oynadıklarını belirten Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “Bundan yaklaşık 48 yıl önce, sade bir törenle temelleri atılan fabrikamızda bugün, tüm dünya yollarına başarıyla çıkmaya hazır, yepyeni bir modelimizi daha banttan indirmenin gururunu yaşıyoruz. Yüzde 70’e yakını ülkemiz mühendisliği ile faaliyete geçirilen proje Türkiye Otomotiv Sanayisi için de önemli bir kilometre taşıdır” dedi. Tofaş’ın tasarımından Ar-Ge’sine kadar, her aşamada, son derece üst düzey sorumluluk aldıklarını hatırlatan Cengiz Eroldu, “Egea Projesi ile Tofaş, ürün geliştirme ve Ar-Ge’de önemli aşamalar katetmiştir. Tofaş’ın hikâyesinin, Türkiye’de bir hedefe inanıp, omuz omuza vererek, tutkuyla çalışan insanların başarmasının en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Egea Model Ailesi ile 2016 yılında 100 bin adetin üzerinde araç ihraç edilmesini öngördüklerini belirtti.

Cengiz Eroldu “2016 yılında Egea Hatchback üretiminin yüzde 90’ını ihraç edeceğiz” dedi.

Hürriyet

Sevgin Şerifoğlu

Sevgin Şerifoğlu, Serinletici içeriğine güncel haberlerle editoryal katkı sağlıyor.

You may also like...