iPhone 7’de İncelik Ön Plana Çıkacak

Share

Apple’ın yeni telefonu iPhone 7’yi Eylül ayında resmi olarak tanıtması bekleniyor. Telefon hakkında bilgiler internete şimdiden sızdı.

iPhone 7 hakkında bugüne kadar ortaya çıkan söylentilere göre Apple yeni amiral gemisinde tasarım olarak pek bir değişiklik yapmayacak. Bu da yeni iPhone’un tasarım olarak iPhone 6S ile oldukça benzer olacağını gösteriyor. Ancak Apple’ın yeni iPhone ile birlikte tasarımda yapmak istediği bir önemlik değişiklik var ki, o da telefonun inceliği.

İnternete sızdırılan yeni bilgilere göre, iPhone 7 kendinden önce gelen iPhone modellerine göre çok daha ince bir tasarıma sahip olacak.

Apple’ın son amiral gemisi olan iPhone 6S’in kalınlığı 7.1 mm’ydi. Yeni nesil iPhone’un kalınlığının ise 6 ile 6.5 mm arasında bir şey olacağı söyleniyor. Bu değişiklik şüphesiz iPhone’u daha şık gösterecek olsa da, bazı sorunları da beraberinde getirebilir.

Telefonun daha ince olması için bazı parçaların küçültülmesi veya komple çıkarılması gerekiyor. Bu noktada en büyük endişe Apple’ın daha ince bir telefon yapabilmek için batarya kapasitesinden taviz vermesi. Bu durum zaten sıkıntılı bir konu olan batarya ömrünün daha da ciddi bir sorun haline gelmesine neden olabilir.

CNN

Emin Yavuz

Haber bölümü stajyeri Emin, Serinletici içeriğine güncel gelişmeler ile katkı sağlıyor.

You may also like...