Kadınlar Yalnızken Ne Yapar?

Share

Görünümümüzün sürekli yargılandığı bir dünyada yalnız değilken bile ‘kendimiz gibi’ davranabilmek bir ayrıcalık sayılıyor.

Sally Nixon’un illüstrasyonlarındaki kadınlar onları gördüğümüzün farkında değiller: Poz vermiyor, gülümsemiyor ya da ilginç bir şey yapmıyorlar… İşte aslında sanatçının işlerini mükemmelleştiren de tam olarak bu!

Görünümümüzün sürekli yargılandığı bir dünyada yaşıyoruz. Tamamen yalnız olmadığımız sürece, rol yapmadan davranma, kendimiz olma ayrıcalığına nadiren sahibiz. Böyle davranabilen kadınları bir illüstrasyonda görmek bile artık şaşırtıcı ve bu yüzden de taze, hoş bir esinti gibi.

“Çizdiğim kadınlar genellikle hayal ürünü ama yine de her biri aslında bir şekilde benim kişiliğimin birer yansıması” diye açıklıyor sanatçı; “Mükemmel vücutları yok ya da mükemmel huyları, bu da onları ‘ilişkilendirilebilir’ kılıyor. Yarattığım sahneler gündelik yerler; banyo, restoran, dağınık bir yatak odası… Ancak her çizimde en büyük amacım sıradan olanı yüceltmek.”

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...