Çin’de Rosberg Rahat Kazandı

Share

Formula 1’de yarışa pole pozisyonundan başlayan Nico Rosberg çok rahat bir galibiyete ulaştı ve bu sezon üçte üç yapmayı başardı.

Pole pozisyonundan yarışa başlayan Nico Rosberg, startla birlikte yerini Daniel Ricciardo’ya kaybetti ancak Alman sürücü rakibinin farkı açmasına izin vermedi ve hemen Avustralyalı pilotu geçerek liderliği geri aldı.

O noktadan sonra farkı açan ve çok rahat bir şekilde damalı bayrağa ulaşan Nico Rosberg, şampiyonadaki puanını 75’e yükseltti.

Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel dördüncü sırada başladığı yarışta ilk virajda takım arkadaşı Raikkonen’e çarptı ve Fin pilotun sıra kaybetmesine neden oldu. Bu temasla birlikte ön kanadına hasar veren Vettel, ilk pitstoplar esnasında yeni ön kanada geçti. Güvenlik aracı periyodundan sonra 15. sıraya kadar gerileyen Vettel, inanılmaz turlar atarak rakiplerin geçerek ikinci sıraya kadar yükseldi ve damalı bayrağı Daniil Kvyat’ın hemen önünde görmeyi başardı.

Red Bull’un genç Rus pilotu Daniil Kvyat da Red Bull ile temiz bir yarış çıkardı. Pist üstü kaosu çok iyi değerlendiren Kvyat, kendisine büyük bir avantaj yakaladığı yarışı üçüncü sırada tamamladı ve podyumun son basamağının sahibi oldu.

Red Bull’un bir diğer yıldız ismi Daniel Ricciardo ise lastik patlatıp gerilere düşmesine rağmen dördüncü sırada damalı bayrağı gördü.

Avustralyalı pilot startla birlikte liderliği almıştı ancak arka düzlükte Rosberg’in kendisini geçmesinden hemen sonra sol arka lastiği patladı ve pite gelmek zorunda kaldı. Hem arka düzlükteki lastik parçaları hem de ilk virajda yaşanan temastan sonra piste düşen parçalardan dolayı yarışın ilk turlarında güvenlik aracı arkasında devam edildi.

Yarışa üçüncü sıradan başlayan Raikkonen de ilk virajda sorun yaşayan isimler arasındaydı. Takım arkadaşı Vettel’in kendisine temas etmesiyle yarım spin atan ve pist dışına çıkan Raikkonen’i ön kanadı kırıldı.

Fin pilot ilk turun sonunda ön kanatsız bir şekilde pite geldi ve gerilere düştü. Yarışın sonuna kadar mücadeleyi bırakmayan Raikkonen, takım arkadaşı Vettel gibi gerilerden gelerek beşinci sırada çizgiyi geçti.

Williams’tan Felipe Massa altıncı sırada yarışı tamamlarken son turlarda Lewis Hamilton’a karşı harika bir savunma yaptı ve yerini korudu.

Yarışa son sıradan başlayan, ilk virajda ön kanatsız kalan ve 5 kez pitstop yapan Lewis Hamilton da ataklarıyla yarışa renk kattı. İngiliz pilot pist üstünde birçok pilotla yakın bir mücadele sergilediği yarışta yedinci sırada kaldı.

Lewis Hamilton’ı iki Toro Rosso pilotu takip ederken Williams’ın Fin pilotu Bottas ilk onu tamamlayan isim oldu.

Force India’dan Sergio Perez on birinci olurken, pit yolunda gereksiz yere yavaş sürdüğü için 5 saniyelik ceza alan takım arkadaşı Hulkenberg on beşinci sırada damalı bayrağı gördü.

Yarışın ilk bölümündeki kaosta ön sıralara kadar yükselen McLaren-Honda çifti Perez’in arkasında kalırken, Haas takımından Gutierrez on dördüncü sırada yarışı tamamladı ve bu sezon ilk defa takım arkadaşı Romain Grosjean’ı geçmiş oldu.

İlk iki yarışın sürpriz ismi Romain Grosjean ise ekranlara yansımadığı yarışta on dokuzunu sırada kaldı.

Tüm sıralama:

Türkiye F1

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...