Spor Gündemi: Kartal Emin Adımlarla Yürüyor

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KARTAL EMİN ADIMLARLA YÜRÜYOR

Spor Toto Süper Lig’in 29.haftasında lider Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor’u Mario Gomez ve Oğuzhan’ın golleriyle 2-1 mağlup ederek puanını 69’a çıkardı. Sivasspor’un tek sayısı Aaatif Chahechouhe’dan geldi.

Siyah-beyazlılar yeni stadındaki ilk maçında da Bursaspor’u 3-2 mağlup etti.

KANARYA TAKİPTE

Derbide Galatasaray’la deplasmanda golsüz berabere kalarak Beşiktaş’ın 5 puan gerisine düşen Fenerbahçe evinde Mersin İdman Yurdu’nu 4-1 mağlup etti. Ülker Arena Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe’ye farklı galibiyeti getiren golleri, 7 ve 9. dakikalarda Volkan Şen, 57. dakikada Fernandao ve 63. dakikada penaltı vuruşundan van Persie kaydetti. Mersin İdman Yurdu’nun tek sayısı ise 45+2’de Güven Varol’dan geldi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 64’e çıkartırken konuk ekip Mersin İdman Yurdu 21 puanda kaldı.

ASLAN GALİBİYETİ UNUTTU

Lige havlu atan Galatasaray, Eskişehirspor deplasmanından sonra Antalyaspor deplasmanında da 4 gollü bir mağlubiyet aldı. Akdeniz ekibine 4-2 yenilen sarı-kırmızılıların böylece Avrupa kupaları için elindeki tek fırsat kupa şampiyonluğu kaldı. Antalyaspor’a galibiyeti getiren golü Samuel Eto’o(2), Emrah Başsan ve Rıdvan Şimşek attı. Galatasaray’ın golleri ise Lukas Podolski ve Umut Bulut’tan geldi.

AVRUPA’DA DEV EŞLEŞMELER

Yapılan kura çekiminin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ve Avrupa Ligi’nde yarı final eşleşmeleri şöyle oluştu:

Real Madrid – M. City

Atl. Madrid- Bayern Münih

lk maçlar 26-27 Nisan tarihinde oynanacak. Rövanş mücadelelerinin de 3-4 Mayıs tarihlerinde oynanması planlanıyor. Final ise 28 Mayıs’ta İtalya’nın Milano kentinde, San Siro’da oynanacak.

Shakhtar Donetsk- Sevilla

Villarreal -Liverpool

UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final ilk maçları 28 Nisan 2016’da, rövanşlar ise 5 Mayıs 2016’da oynanacak.

UEFA Avrupa Ligi final maçı ise 18 Mayıs 2016 tarihinde İsviçre’nin Basel şehrindeki St. Jakob-Park Stadı’nda yapılacak.

OLD FIRM’DE GÜLEN TARAF RANGERS

İskoçya Kupası yari finalinde ezeli rakibi Celtic’i penaltı atışları sonucu 5-4 yeneN Glasgow Rangers finale yükseldi. 2012 yılında borçları nedeniyle en alt lige düşürülen Glasgow Rangers, 3 sezon aradan sonra yeniden yükseldiği İskoçya Premier Lig’e kupa ile merhaba deme şansı yakaladı.

Müsabakanın normal süresi Kenny Miller ve Erik Sviatchenko’nun karşılıklı golleriyle 1-1’lik eşitlikle noktalandı.

Uzatma devrelerinde ise Barry McKay ile Tomas Rogic’in golleriyle skor 2-2’ye geldi ve seri penaltı atışlarına geçildi. Ezeli rakibi Celtic’e şans tanımayan Rangers, 5-4’lük skorla kupada finale adını yazdırmayı başardı.

KOBE VEDA ETTİ

Los Angeles Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant, Staples Center’da Utah Jazz’a karşı oynayacağı maçla 20 yıllık NBA kariyerine son noktayı koydu. Kara Mamba, son maçında muhteşem bir performans sergiledi.

37 yaşındaki Bryant’ın son kez parkeye adım attığı maçta Lakers, Batı Konferansı’nda play-off mücadelesi veren Utah Jazz’ı 101-96 mağlup etti. Bryant maçta 60 sayı atıp adına yakışır bir performansla veda etti. Efsane isim bu istatistikle iki rekor birden kırdı. Yıldız oyuncu, NBA’de bu sezon bir maçta en fazla sayı atan isim olurken aynı zamanda jübilesinde en çok sayı atan oyuncu olmayı da başardı. Kobe Bryant maç sonrası veda konuşmasında şunları söyledi:“20 yılın nasıl geçtiğine inanamıyorum.

POTADA SAVAŞ

ULEB’e savaş açan FIBA, daha önce aldığı karar doğrultusunda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 14 ülkeye mektup yollayarak, “Takımlarınız ULEB Eurocup’a katılırsa milli takımlar düzeyinde FIBA organizasyonlarından men edileceksiniz” dedi.

‘FIBA’nın, ULEB Cup’a katılan takımların bağlı olduğu federasyonları Avrupa Şampiyonası’ndan men edeceği’ yönünde haber, dün resmen gerçeklik kazandı. FIBA, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 14 Federasyona mektup yazıp, ‘20 Nisan’a kadar ULEB’le anlaşma sağlayan kulüpler hakkında gereğini yapmazsanız, A Milli Takımlar seviyesinde FIBA’nın organize ettiği hiçbir şampiyonaya katılamazsınız’ dedi.

Milli takımımız men edilebilir

Geçtiğimiz günlerde ULEB, bir açıklama yapıp Eurocup’a katılacak takımların listesini vermişti.

Buna göre Türkiye’den Galatasaray Odeabank, ULEB’le yeni bir anlaşma imzalamıştı. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdeney’a gönderilen mektupta ‘Takımınız Galatasaray Odeabank İstanbul, ULEB’le sözleşme imzalamıştır. 20 Nisan’a kadar bu konu hakkında karar vermediğiniz takdirde milli takımlar düzeyinde FIBA organizasyonlarından men edileceksiniz” denildi. Bu mektup Türkiye’nin yanı sıra, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Yunanistan, İsrail, İtalya, Litvanya, Polonya, İspanya, Ukrayna, Karadağ, Rusya ve Makedonya federasyonlarına da gönderildi.

SON ŞAMPİYON HAVLU ATTI

Kadınlar Basketbol Ligi büyük bir sürprize sahne oldu. Ligde son 2 yıldır şampiyonluk kürsüsüne çıkan Galatasaray, play-off çeyrek finalindeki rakibi Abdullah Gül Üniversitesi’ne (AGÜ) uzatmada 84-79 yenildi. Bu sonuçla seriyi 2-1 kaybeden Galatasaray, play-off mücadelesine havlu attı.

ROSBERG SERİYE BAĞLADI

Formula 1’de geçen yılın son 3 mücadelesini kazanan Mercedes takımından Rosberg, 2016’da Avustralya ve Bahreyn’den sonra Çin Grand Prix’sini de birinci bitirdi. Mercedes takımının Alman pilotu Nico Rosberg, geçen yıldan bu yana üst üste 6. galibiyetini elde etti.

  1. Nico Rosberg (Mercedes) 2. Sebastian Vettel (Ferrari) 3. Daniil Kvyat (Red Bull-TAG Heuer) 4. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer) 5. Kimi Raikkonen (Ferrari) 6. Felipe Massa (Williams-Mercedes) 7. Lewis Hamilton (Mercedes) 8. Max Verstappen (Toro Rosso-Ferrari) 9. Carlos Sainz (Toro Rosso-Ferrari) 10. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)

Pilotlar klasmanı:

  1. Nico Rosberg (Almanya) – 75 puan 2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) – 39 3. Daniel Ricciardo (Avustralya) – 36 4. Sebastian Vettel (Almanya) – 33 5. Kimi Raikkonen (Finlandiya) – 28

Takımlar klasmanı: 1. Mercedes – 114 2. Ferrari – 61 3. Red Bull – 57 4. Williams – 29 5. Haas – 18

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...