Dedikodu Yapmak İnsanı Şişmanlatıyor!

Share

Her ne kadar kadınların daha çok dedikodu yaptıkları iddia edilse de bazı araştırmalar bu konuda erkeklerin de kadınlardan aşağı kalmadığını gösteriyor. Peki dedikodu yapmak nasıl oluyor da kilo almamıza yol açabiliyor?

Mağduriyet fikri, kişinin hakkının yendiği düşüncesi, inatçılık alışkanlığı, kendini ya da başkalarını suçlama, insanları küçümseme, saldırganlık, kıskançlık gibi duygularla birlikte dedikodu yapmak da hormonal düzende değişikliklere yol açıp kilo almamıza neden olabiliyor.

Dr. Ateşsaçan, “Olumsuz duygulara alışan bedenimiz acıya, üzüntüye ve öfkeye bağımlı hale geldiğinde bunların yaşamında sürekli olmasını istiyor. Artık keyif veren duyguları içeriye alamayınca onun yerine yaşamına; makarna, pilav, pizza, çikolata ve pasta gibi şekerli ve kalorili gıdaları alıyor” diyor.

‘İçimizdeki duygusal boşluğu doldurmak’

Dedikodu yapmak kilo aldırırken sarılmanın zayıflattığı iddiası da var. Her gün 30 dakika yürüyüş, evde 25 dakika egzersiz, sabah uyanır uyanmaz su içmek gibi bilinen zayıflama önerilerine bir yenisi daha ekleniyor.

Dr. Ateşsaçan, “Sadece sevdiklerinize sarılarak kilo vermeniz mümkün” diyor. Ateşsaçan, kilo almanın temel nedenlerinden birinin içimizdeki duygusal boşluğu doldurmak olduğunu belirtiyor.

Habertürk

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...