Citroen C3 Yenilendi!

Share

Citroen’in B segmentindeki temsilcisi C3 yeni tasarımıyla artık çok daha modern ve dikkat çekici.

Yeni Citroen C3 tasarım hatları ve karakteri ile artık Citroen’in günümüz tasarım diline uygun olarak tüketicilere sunuluyor. Yeni C3 ile Citroen, Ford Fiesta, VW Polo, Opel Corsa gibi dişli rakipleri ile pazar rekabetini bir hayli kızıştıracak gibi gözüküyor.

Tasarım

Yeni C3’ün tasarımsal detaylarına baktığımız zaman ilk olarak bizi yeni ön panjur karşılıyor. Merkezde konumlandırılan yeni nesil Citroen logosu araca çok sportif bir görünüm kazandırmış. Bir diğer dikkat çeken yenilik ise aydınlatma görevini üstlenen farlarda.

Ailenin büyük üyelerinden olan C4 Picasso’da da kullanılan keskin tasarımlı farlar araca karakteristik bir görünüm sağlıyor.

Marka yöneticisinin “Araçlarımız daha dikkat çekici olmalı ve bunun üzerinde çalışıyoruz” lafının sözde kalmadığını eski nesline göre çok da sportif ve agresif görünen yeni C3 ile görebiliyoruz. Ayrıca C3 için Cactus modelinin Airbump teknolojisi ile gelebileceği de gelen haberler arasında.

Motor

16-04/22/open.jpg

Motor özelliklerine baktığımızda bildiğimiz tipik PSA grubunun motorlarını görüyoruz. 1.0 L ve 1.2 L’lik 3 silindirli motorların yanı sıra yine grubun BlueHDi 1.6 dizel seçeneğini de görmeyi bekliyoruz. Daha öncesinde C3’ün Ralli organizasyonları için hazırladığı modeli için kamuflajlı görüntüleri kameralara yakalanmıştı.

Shiftdelete

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...