Vintage iyilikler, vintage mutluluklar

Share

Bahar temizliğinin zamanı geldi de geçiyor! Dolabınızı açın, uzun zamandır giymediklerinizi ve küçülen giysilerinizi bir kenara ayırın. Sonra güzelce katlayıp poşetlere yerleştirin. Üzerlerine bir not mu ekleseniz acaba: ‘Güzel günlerde giyilmesi dileğiyle…

İşte bu kadar! Dolapta sırasını bekleyen giysileriniz, bırakın ‘ikinci el mutluluklara’ dönüşsün.

İkinci el giysi veya eskimiş giysi ya da modernize edilmiş adıyla ‘vintage’ denilen giysiler, yalnızca bir moda akımından ibaret değildir. O giysiler aslında küçük iyilikleriniz için biçilmiş birer kaftandır.

Vintage kelime anlamı olarak eskiyen, eski moda olan anlamına gelir. Bu kelimeye biraz daha anlam katalım ve eski moda iyiliklerle hem kendimizi hem de başkalarını mutlu edelim.

O poşetteki giysiler, pek çok güzel ana tanıklık ettiler. Üşüdüğümüzde onlara daha sıkı sarıldık, bir yaz günü üzerimize dondurma damlattık ya da su savaşı yaparak sırılsıklam ıslandık. Hayatı giydik üzerimize aslında.

Ve şimdi de güzellikleri ve mutlulukları başkasına devretmenin zamanı geldi!

Geciktirmeyin, ertelemeyin. Hazır bahar da gelmişken, güneşin sıcaklığı kalbimize ulaşmaya başlamışken; şimdi iyilik yapma zamanı!

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...