Apple, iPhone 7’yi mi Gösterdi?

Share

Apple’ın Dünya Günü için yayınladığı videoda gizemli bir iPhone karşımıza çıktı. Daha ince ekran çerçevelerine sahip yeni iPhone için iPhone 7 olduğuna dair iddialar başladı bile.

Apple, iPhone 7'yi mi Gösterdi?

Çevreyi koruma konusundaki hassasiyeti her zaman takdirle karşılanan Apple, “Daha yaşanılabilir bir dünya için” bu yıl da Dünya Günü’ne özel etkinlikler gerçekleştirdi.

Her zaman olduğu gibi Apple ilk olarak logodaki elma yaprağını yeşil renge bürürken, Apple Store çalışanları ise 24 Nisan’a kadar mavi yerine yeşil renkte tişörtler giyecek.

Geçtiğimiz haftadan bu yana App Store üzerinden indirilen bazı uygulamaların gelirlerini doğrudan Doğayı Koruma Vakfı’na bağışlayan Apple, YouTube üzerinden de Dünya Günü’ne ilişkin iki video yayınladı.

Apple’dan Çevre Temalı Videolar

Apple yayınladığı ilk videoda iMessage’ın yenilenebilir enerjiye dolaylı katkısından söz ediyor. iMessage aracılığıyla gönderimi sağlanan günlük milyonlarca mesaj, Apple’ın güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışan veri merkezleri üzerinden iletiliyor.

16-04/23/10914140_1034175339929031_1883879771_n.jpg

Bir diğer videoda ise şirketin sanal asistani Siri ve geri dönüşüm robotu Liam başrolde. Her gün milyonlarca sorunun sorulduğu Siri, bu defa Liam’a “Dünya Günü için ne yapıyorsun?” sorusunu yöneltiyor.

Liam, kendinden emin bir selamlamanın ardından gizemli iPhone’u geri dönüşüme kazandırmaya başlıyor.

Apple, iPhone 7’yi Gösterdi mi?

Videoda asıl dikkatimizi çeken detay Liam’ın parçalarına ayırdığı iPhone oldu. iPhone 6/6s serisi modellerin tasarım hatlarının büyük oranda korunduğu gizemli iPhone, ince kenar çerçeveleriyle dikkat çekmiyor değil.

iPhone 7 için gerçekleşecek sızıntıların eli kulağında diyebiliriz. iPhone 6 ve iPhone 6s’e ilişkin sızıntılar nisan-mayıs döneminde baş gösterirken, sızdırılan görüntüler telefonların nihai tasarımlarını aylar öncesinden ortaya koydu.

16-04/23/apple_iphone_7_liam.jpg

iPhone 7’de tasarım tarafında radikal bir değişim olması beklenmiyor. Zira gelen haberler 2017’de tanıtılacak iPhone 8’in (Analist Mark Moskowitz‘in iddiasına göre gelecek yıl doğrudan iPhone 8’e geçilecek) bu noktada önemli farklılıklar ortaya koyacağını gösteriyor.

AMOLED ekrana geçiş, cam malzemeden oluşan tasarım, kablosuz şarj desteği ve home butonunun kaldırılması gibi radikal değişimler, gelecek yıl yepyeni bir iPhone’un tanıtılacağını gösteriyor.

Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...