İstanbul Cup’ın Galibi: Çağla Büyükakçay

Share

TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası kadınlar tenis turnuvasının tekler finalinde milli sporcu Çağla Büyükakçay, Karadağlı rakibi Danka Kovinic’i 2-1 yenerek şampiyon oldu.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup fianlinde, Karadağlı Danka Kovinic’i 6-3,2-6 ve 2-6’lık setlerle 2-1 yenen Çağla Büyükakçay şampiyon oldu.

Garanti Koza Arena’da düzenlenen turnuvada, WTA turnuvalarında ilk kez final oynayan Türk tenisçi olan Çağla, bir ilke daha imza attı ve şampiyonluğa uzandı.

Maça, 5 numaralı seribaşı olan rakibi karşısında kötü başlayan ve çok fazla basit hata yapan Çağla, ilk sette 2 kez servis oyununu kırdırdı. Dünya sıralamasında 60. sırada yer alan Kovinic ise servis kırma avantajını iyi kullandı. Servis attığı 5 oyunun 4’ünü kazanan Karadağlı raket, ilk seti 6-3 alarak 1-0 öne geçti. Finale gelene kadar oynadığı maçlarda rakiplerine hiç set vermeyen Çağla, turnuvada ilk kez set kaybetti.

WTA sıralamasında 118 numara olan Çağla, ikinci sete iyi servis kullanarak başladı. İlk dört servis oyununda hata yapmayan milli tenisçi, 4. oyunda da rakibinin servisini kırdı. Milli raket iyi servis attığı ilk 7 oyun sonunda 5-2’lik üstünlük yakaladı. Çağla 8. oyunda yine rakibinin servisini kırdı ve çok iyi oynadığı seti 6-2 kazanarak maçta durumu 1-1’e getirdi.

Şampiyonun belirleneceği son sete Çağla, seyircinin de desteğini alarak yine çok iyi başladı. Etkili servis kullanan Çağla, 4. oyunda da rakibinin servisini kırdı ve 3-1’lik üstünlük yakaladı. Setin 5. oyunu oldukça uzun sürdü. İki tenisçi de 10 dakikadan uzun süren oyunu kazanmak için bütün enerjilerini sahaya verdi. Çağla bu oyunu da kazanarak sette durumu 4-1’ye getirdi ve önemli bir avantaj elde etti. Sonraki iki oyunda tenisçiler kullandıkları servislerde hata yapmadı ve Çağla, 7. oyun sonunda 5-2 üstünlük sağladı. Milli raket, rakibinin servis oyununu kıramasa da kendi servisini aldı ve seti 6-3, 2 saat 23 dakika süren maçı da 2-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Tarihi bir başarı elde eden Türk tenisçi, son oyunda 4 kez maç sayısı şansını kullanamadı. Eline geçen 5. şansı değerlendiren Çağla, şampiyonluk sayısından sonra kortta büyük bir mutluluk yaşadı. Çağla, sevinçten gözyaşlarını tutamadı.

Daha önce Kovinic’le sadece bir kez karşılaşan ve 6-1/6-3’lük setlerle yenilen Çağla, rakibi karşısında rövanşı da almış oldu.

NTV

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...