The Night Manager

Share

Her ne kadar etrafta “gece bekçisi” şeklinde fantastik çevirilerine rastlayabiliyor da olsanız, bir otelde gece müdürlüğü yapan Jonathan Pine’ın silah tüccarlarının içerisine çekilme hikayesi karşılıyor bizleri The Night Manager’da.

Altı bölüm. Başlangıcı, bitişi her şeyi altı bölümden ibaret olan bir mini dizide ne, ne kadar anlatılabilir diye düşünüyor olabilirsiniz. Buna, yapımın 1993 yılında yayınlanan John le Carré’nin aynı isimli romanının uyarlaması olmasıyla başlayabiliriz örneğin. Geri kalanını ise romanla farklılıklarından dolayı (ya da derhal okumaya üşenmemizden de diyebilirsiniz pekala) diziden devam etsek hiç fena olmaz.

The Night Manager’ın başrollerinde, House MD’deki Amerikan aksanının aksine kendi İngiliz aksanıyla Hugh Laurie (Richard Onslow Roper) ve Jonathan Pine rolüyle Tom Hiddleston var.

Silah kaçakçısı Richard Roper’ın yasadışı faaliyetlerini ortaya çıkartmayı görev edinen İngiliz istihbarat yetkilisi Olivia Colman’ın yolu hiç ummadığı bir şekilde Richard Roper’a farklı bir alanda kin besleyen eski asker, gece müdürü Jonathan Pine ile kesişir.

Pine için bir kadınla başlayıp ve belki de bir kadınla bitecek olan casusluk görevi belki pek bir şey vaat etmiyordur ancak Jonathan için adaletin sağlanması, bazı rastlantılar neticesinde gereğinden fazla değer kazanmıştır.

Yaklaşık birer saatlik altı bölümde, hikayenin geçiş hızı karşısında zaman zaman “en azından bir sezona yayılsaydı” gibi içten yakarışlara yenik düşme durumuna gelebiliyorsunuz. Harika oyunculuklar, sağlam bir öykü ve kitaptan adaptasyonda devreye giren güncel Suriyeli mülteci sorununa vurgu ise, yakınmaktan çok, o altı bölümün tadını sonuna kadar çıkartmanız için size destek oluyor.

Serinletici Sinema Kulübü‘nden alıştığımız üzere bir fragmanla noktalamaya ne dersiniz?

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...