Yerli Kredi Kartı TROY Kullanılmaya Başlandı

Share

Türkiye’nin ilk milli ödeme sistemi TROY yapılan ilk işlemle kullanıma sunuldu. TROY ile birlikte Türkiye kartlı ödeme sistemlerinde yeni bir dönem başladı. Türkiye, kendi ödeme yöntemini hayata geçirdi ve TROY logosu banka kartlarının ve kredi kartlarının sağ alt köşesinde yerini aldı.

Yerli kredi kartı TROY kullanılmaya başlandı

1 Nisan 2016 tarihi itibariyle kullanıma hazır hale gelen TROY’un ilk işlemi, düzenlenen lansman toplantısında üzerinde TROY yazan kutlama pastasının ödemesinin TROY logolu kartla BKM Genel Müdürü Soner Canko tarafından gerçekleştirilmesiyle oldu.

Canko, yaptığı konuşmada, TROY’un arkasında bankacılıktaki bilgi birikimi, deneyimi ve teknolojisi ile Türkiye’nin olduğunu belirterek, “Bu yüzden adımız ‘Türkiye’nin Ödeme Yöntemi’nden geliyor. Türkiye’nin ‘TR’si, ödemenin ‘O’su ve ‘Yöntemi’nin ‘Y’sinden oluşan kısaltmayla ona ‘TROY’ adını verdik” diye konuştu.

Türkiye’deki tüm POS, ATM ve e-ticaret sitelerinin 1 Nisan 2016 itibarıyla TROY logolu kartlarla işlem yapmaya hazır hale geldiği bilgisini veren Canko, çok yakında cüzdanlarda da TROY logolu kartları görmeye başlanılacağını söyledi.

Canko, TROY’un evlerde, işyerlerinde ve tüm alışverişlerde kullanılabileceğine işaret ederek, “İster POS, ister ATM, ister internet üzerinden alışveriş yapın, ödeme yaparken ya da ödeme alırken işleminiz güvenli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşecek. Üstelik Türkiye’ye özel olacak, Türkiye kazanacak” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin 112 milyon banka kartı ve 59 milyon kredi kartı sayısı il Avrupa’da lider durumda bulunduğu bilgisini veren Canko, 2,2 milyon adet kart kabul noktası ile yılda 5 milyar adet işlem yapıldığını ve bu işlem hacminin 375 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Hürriyet

Sevgin Şerifoğlu

Sevgin Şerifoğlu, Serinletici içeriğine güncel haberlerle editoryal katkı sağlıyor.

You may also like...