500 Euro’lar Tedavülden Kalkıyor

Share

Avrupa Merkez Bankası, 500 euroluk banknotların tedavülden kaldırılmasına karar verdi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi, bankanın merkezinin bulunduğu Frankfurt’ta yapılan toplantıda 500 euroluk banknotların tedavülden kaldırılmasını kararlaştırdı.

Karara göre, 2018’in sonuna doğru 500 euroların basımına son verilecek. Ancak 500 eurolar nominal değerini kaybetmeyecek ve merkez bankalarında diğer banknotlarla değiştirilebilecek.

Banka, 500 euroların tedvaülden kaldırılması ile terörizmin finansmanı ve kara para aklamaya karşı mücadelenin sertleştirilmesini hedefliyor.

500 euro, dünya genelinde nominal değeri en yüksek olan banknotlar arasında yer alıyor. ABD’nin değeri en yüksek olan banknot 100 dolar.

DW Türkçe

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...