Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile 25 Saat Geçirdi!

Share

Film yapımcısı Derek Westerman, HTC’nin sanal gerçeklik gözlüğü HTC Vive ile 25 saat geçirerek Guiness Dünya Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile 25 Saat Geçirdi!

Sanal gerçeklik son dönemin en popüler teknolojileri arasında. Sunduğu imkânlar ve yaşattığı üst düzey deneyim bir yana tabii ki VR gözlüklerin insanları sosyallikten uzaklaştıracağı ile ilgili endişeler de mevcut.

Eğer bir insan aralıksız kaç saat sanal gerçeklik gözlüğü ile yaşayabilir diye düşünüyorsanız film yapımcısı Derek Westerman bunu deneyerek Guiness Dünya Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmayı başardı.

Sanal gerçeklikte 25 saat!

Derek, HTC’nin HTC Vive sanal gerçeklik gözlüğü ile kesintisiz 25 saat geçirdi ve tüm günü kayıt altına alındı.

16-05/05/vr-25-saat.png

Genellikle Tilt Brush ismindeki sanal gerçeklik uygulaması üzerinden resim yapmayı tercih eden Derek için işler her zaman çok kolay gitmedi. Öyle ki bazı saatlerde Vertigo sorunu yaşayan Derek, zaman zaman kusmak zorunda kaldı.

Bu ilginç hikayenin özetini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz, iyi seyirler.

Shiftdelete

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...