Android One Programı’nın Geleceği

Share

Google’ın iki yıldır sürdürdüğü Android One Programı yeni bir düzene oturtuluyor. Yeni sistemde üreticiler donanım tarafında daha fazla söz sahibi olacak.

16-05/09/android-one.jpg

Google’ın 2014 yılında daha geniş kitleleri Android işletim sistemiyle buluşturmak adına başlattığı Andorid One Programı’nın beklentileri karşıladığı pek de söylenemez.

Bu noktada Android One Programı’nın geleceği tartışılırken, Google cephesinden gelen açıklamalar programın daha da büyüyerek süreceğini gösteriyor.

Google’ın kıdemli yöneticilerinden Mike Hayes Hindistan’da verdiği bir röportajda Android One Programı’nın dünyanın farklı noktalarında üretici ve operatörlerden hala ilgi gördüğünü belirtti.

Hayes, açıkça ifade etmese de, Android One Programı’nın Hindistan’da revaçta olduğu ve Hintli birçok üreticinin programa katılma noktasında istekli olduğu biliniyor.

Android One Programı Büyüyerek Devam Edecek

Mike Hayes’in açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla Anroid One Programı rafa kaldırılmak yerine daha da büyüyecek. Ülkemizde General Mobile Android One 4G ve GM Plus 5 modelleriyle temsil edilen program yeni yılda yeni bir düzene oturtulacak.

Google’ın özellikle donanım tercihleri noktasında üreticileri daha özgür bırakacak olması daha uygun fiyatlı ve rekabetçi modellerin yolda olduğunu gösteriyor.

Donanım tarafında üreticilerin daha fazla söz sahibi olması programa ilgiyi elbette artıracaktır. Google bu sayede özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalarda bir taşta iki kuş vuracak.

Bu sayede hem Google servisleri daha fazla kullanıcıya ulaşacak, hem de Android işletim sistemi daha geniş bir kullanım alanına sahip olacak.

Shiftdelete

Emin Yavuz

Haber bölümü stajyeri Emin, Serinletici içeriğine güncel gelişmeler ile katkı sağlıyor.

You may also like...