Dünyanın En Büyük Gemisi, Titanic’in 3 Katı Büyüklüğünde

Share

Titanic’in 3 katı büyüklüğünde 227 bin ton ağırlığındaki dünyanın en büyük gemisi “Harmony of the Seas”, ilk seferi için Fransa’dan İngiltere’ye doğru yola çıktı.

İngiltere’nin Southampton kentine doğru ilk seferine çıkan 16 katlı, 362 metre uzunluğunda, 66 metre genişliğindeki gemi, Fransa’nın güneyindeki Saint-Nazaire limanında 32 ayda inşa edildi.

Geminin yüksekliği 73 metre, ağırlığı ise 227 bin ton. STX France şirketine ait gemi, Akdeniz’de Amerikan şirketi Royal Caribbean tarafından işeltilecek. 6 bin 360 yolcu ve iki bin 100 mürettebatı taşıyabilen “Harmony of the Seas”in içinde 40 lokanta, büyük bir tiyatro salonu ve buz pisti bulunuyor.

Robot barmenlerin servis yaptığı biyonik bir barı bile bulunan gemi toplam 1 milyar Euro’ya maloldu. Seyahat bedelinin 400 ila 200 bin Euro arasında değiştiği gemiyi ilk seferine uğurlamak için limanda düzenlenen törene yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

CNN

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...