Cameron: Türkiye’nin AB’ye Girmesi 3000 Yılını Bulur

Share

İngiltere’de yaklaşan AB referandumunda Türkiye’nin AB üyelik süreci önemli bir kampanya malzemesine dönüştü. Başbakan David Cameron ise Türkiye’nin adaylığını AB’den çıkmak için gerekçe olarak kullanmak isteyenlere “Türkiye’nin AB’ye girmesi 3000 yılını bulur” diye karşılık verdi.

İngiliz televizyonunda konuşan Cameron, İngiltere’nin AB’den ayrılması için kampanya yürütenlerin İngiliz halkına “Türkiye’nin AB’ye girmesini engelleyemeyiz, o nedenle bizim çıkmamız için oy kullanın” çağrısı yaptığını, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

“Türkiye’nin AB’ye girmesi uzak bir ihtimal” ifadesini kullanan Cameron, “Bugünkü ilerleme hızıyla bunun gerçekleşme ihtimalinin belirmesi bile on yıllar alacaktır. O aşamada bile ‘hayır’ diyebilecek durumda olacağız” diye konuştu.

Cameron, Türkiye’nin üyelik süreciyle ilgili olarak “1987’de başvurdular. Bugünkü ilerleme hızıyla AB’ye girmeleri, muhtemelen 3000 yılı civarında olur” ifadesini kullandı.

CNN

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...