Modüler Telefon ‘Project Ara’ Gecikecek

Share

Google’ın modüler akıllı telefon projesi halen yapım aşamasında ve son gelen bilgilere göre biraz daha zaman alacak gibi gözüküyor.

Google oldukça rağbet gören projesi modüler akıllı telefon ile ilgili hala çalışma aşamasında olduğunu duyurdu. Gelen bilgilere göre yıl başlarında Porto Rico’da bir pilot mağaza açılacak ve belirli kişilere Project Ara telefonları verilecekti. Bu plan hayata geçemedi ve geliştirici sürümü üzerinden gidilmesine karar verildi. Tüm bunların sonunda da proje gecikmeye başladı.

Son gelen bilgilere göre sonbahar aylarında Project Ara için bir geliştirici sürümü dağıtılacak. Esas sürüm ise 2017 yılı içinde çıkışını yapacak. İşlemci,Ram,ekran,kamera,batarya,depolama bağlantı girişi gibi modülleri istediğiniz gibi ayarlayabileceksiniz Project Ara’nın sunduğu rahatlık sayesinde. Tabiki de bu sistemde hayata geçemedi.

Yeni modüler sistem ise daha farklı bir yapı sunuyor. Ekran, işlemci, RAM, depolama, hücresel antenler ve sensörler iskelete entegre olarak veriliyor. Kullanıcılar, bu modüller ile oynayarak kendi satın aldığı modülleri takabiliyor. Panasonic, TDK, iHealth, E Ink, Toshiba, Sony ve Samsung; Project Ara için modüller geliştirdiğini açıkladı.

Maliyete baktığımızda daha önce sadece saf iskelet için 50$ ödenecekti. Kullanıcılar bu sistemde ise üst seviye bir akıllı telefon maliyetini gözden çıkarmak zorunda.

Yazılım tarafına baktığımızda ise yine değişiklikleri görüyoruz. Modül değişikliği yapmak için ayarlar menüsünden çıkar demeniz yeterli. Daha önce herhangi bir ayara ihtiyaç duymuyordu.

Sonuç olarak bu yenilikler ile birlikte Google tasarım tarafına ağırlık vermeyi de ihmal etmediğini söyledi ve her şey için 2017 yılını işaret etti.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...