Serinletici Sinema Kulübü: Edge Of Tomorrow

Share

Serinletici Sinema Kulübümüzün ilk filmiydi Groundhog Day. Kulakları çınlasın pek bir sevmiştik. Ballandıra ballandıra anlatmıştık. Bu haftaki filmimiz de adeta Groundhog Day’e saygı duruşu niteliğinde.

Groundhog Day’den esinlenen Edge Of Tomorrow, sinema kulübünde bilim kurgu rüzgarları estirecek. Hazırsanız başlayalım; önümüzde soluksuz anlatacağımız heyecan dolu bir film var!

Bill Cage, reklam şirketi sahibi zengin ve ukala bir adam. Uzaylılar dünyayı istila etmeye çalışırken, Bill bir reklam kampanyası yürütmeye çalışmakta. Görevi, insanlara bu savaşın kazanılacağına dair umut aşılamak.

Tabii bazen işler ters gidebiliyor. Tıpkı Bill’in, Birleşik Dünya Kuvvetleri komutanı ile girdiği tartışma sonucu bir anda kendini orduda buluvermesi gibi…

Gösterişli saçlarıyla cephede pek bir eğreti dursa da o artık Subay Bill Cage’dir ve yeni görevi uzaylılar tarafından gönderilen ‘Mimic’ adlı organizmaları öldürmektir.

Bill savaşın ortasına adım atar atmaz ölmeyi başarır. Fakat bu bir son değil sonsuz döngünün başlangıcıdır. Bill bir zaman döngüsünün içine girmiştir ve her ölümün ardından uyanarak aynı günü tekrardan yaşamaya başlar.

Delirmeye başladığını düşünen Bill, kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman diliminin içinde buluverir. Bu döngüden kurtulmasının anahtarı, savaş komutanı ve adeta bir halk kahramanına dönüşen Rita’da saklıdır.

‘Uyandığında beni bul!’

Rita ve Bill, hem Bill’i hem de tüm dünyayı kurtaracak bir plan yaparlar ve mücadele etmeye başlarlar.

Kazanırlarsa kainat kurtulacak, kaybederlerse sonsuz döngünün içinde ‘dün’leri yaşamaya devam edeceklerdir.

Savaş teknikleri konusunda tam bir usta olan Rita, gün geçtikçe (ya da geçmedikçe) Bill’i iyi bir savaşçı olması konusunda eğitir.

Başarıya ulaşmalarının ihtimal dışı olduğu bu görevde, her günü baştan yaşayan ikilimiz, mücadele etmekten asla vazgeçmezler. Ve tabii cesaret etmekten de…

Korkunç pazartesi döngüsünü bir yere bırakın ve bu akşam Edge Of Tomorrow döngüsüne kapılın!

İyi seyirler…

Serinletici Sinema Kulübü Puanı:

Bir fragman alabilir miyiz?

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...