iOS 10’un Tanıtılacağı WWDC 2016 Konferansı 13 Haziran’da

Share

Apple’ın mevcut tüm işletim sistemlerinin sahne aldığı geleneksel WWDC geliştirici konferansı, bu yıl 13 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Etkinlikten beklentiler büyük.

Apple tarafının tek ve en büyük geliştirici konferansı niteliğinde olan WWDC, geleneksel olarak her yıl Haziran ayında sahne alıyor. Bu yılki WWDC 2016 konferansı da, 13 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Apple tarafından yapılan açıklamada, 13 Haziran 2016 itibariyle WWDC 2016 etkinliğinin başlayacağı duyuruldu. Yerel saat ile 10.00’da başlayacak olan etkinlik, dünya çapındaki sayısız geliştiriciye ev sahipliği yapıyor. Apple’ın tüm işletim sistemlerinin yeni sürümleri, bu konferansta katılımcılara tanıtılıyor.

Apple tarafından canlı yayınlanan etkinlikte sırasıyla OS X, iOS 10, watchOS ve tvOS işletim sistemlerinin en yeni sürümleri sahne alıyor. Genelde pek donanım tanıtımı yapılmazken, bazen yeni nesil Mac cihazlarının görücüye çıktığı da oluyor. Bu yıl WWDC 2016 konferansında beklenen yenilikler şöyle:

  • Siri sanal asistanının, üçüncü taraf yazılım geliştiricilere de açılması ve Uber, Spotify gibi uygulamaları doğrudan kontrol edebilmesi.
  • Apple’ın 15 yıl öncesinde geri dönerek, OS X platformunun ismini tekrar MacOS olarak belirlemesi
  • Siri sanal asistanının Mac bilgisayar sistemlerine entegre edilmesi
  • Apple Music platformunun daha kolay kullanım ve erişim için yeniden tasarlanması.

DH

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...