Curry, Milli Takımda Yer Almayacak!

Share

NBA’in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ligde son 2 normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen 28 yaşındaki Curry, 5-21 Ağustos tarihlerinde Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Olimpiyatları’nda ABD Milli Takımı’nda oynamamayı tercih etti.

Warriors’la beraber bu sezon rekorları alt üst eden ve üst üste 2. NBA şampiyonluğunu kovalayan Curry, açıklamasında, “ABD formasını giymek ve ülkenizi temsil etmek büyük onur ancak bu yaz önceliğim, 2016-2017 NBA sezonu için vücudumu hazırlamak olacak. ABD Basketbol Milli Takımı ile yaşadığım deneyimler, çok değerli, eğitici ve eğlenceliydi. O yüzden bu kararı vermek fazlasıyla zor. Ayak bileğim ve dizimdeki sakatlıkların da aralarında bulunduğu bazı etkenler nedeniyle bu kararı aldım.” ifadelerine yer verdi.

Curry, Los Angeles Clippers’tan Chris Paul ve New Orleans Pelicans’tan Anthony Davis’ten sonra sakatlık sebebiyle ABD forması giyemeyecek 3. önemli basketbolcu oldu.

Bu sezon “35 dakikanın altında süre alıp, maç başına 30 sayı atan ilk oyuncu”, “bir sezonda 400 üç sayılık basket atan ilk oyuncu” unvanlarını alan Curry, 152 isabetle “3 sayı çizgisinin gerisinden art arda en az bir isabet bulma” ve 17 sayıyla “uzatmada en fazla skor üretme” rekorlarını da kırmıştı.

Ajansspor

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...