#TBT Ne Demek?

Share

Özellikle Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlarda #tbt hashtagini çok sık görüyoruz. Peki, #tbt ne anlama geliyor biliyor musunuz? İşte tbt nedir sorusunun cevabı.

Sosyal medyada yıllardır pek çok şey fenomen oluyor ya da dikkat çekici çekilde milyonlar tarafından uygulanıyor. #TBT hashtagi de bu şekilde milyonlar belki de milyara ulaşan sayıda paylaşımda kullanılan bir hashtag. Özellikle hashtag kullanımının yoğun olduğu Instagram ve Twitter’da gördüğümüz #TBT hashtaginin ne anlama geldiğini biliyor musunuz. Ya da daha önceden merak etseniz de vakit ayırıp anlamını okumadınız mı? Sizler için hızlıca TBT ne anlama geliyor araştırdık. Haydi gelin TBT ne anlama geliyor, detayları ile açıklayalım.

Açılımı “Throw Back Thursday” olan TBT’nin Türkçe anlamı, “geçmişe dönüş perşembesi” ya da benzer başka anlamlara geliyor. Gün olarak neden Perşembe sorusu pek çok kez sorulmuş olsa da, esasında bunun tam yanıtını verebilen olmadığını gördük.

Tbt’nin açılımı bilinmeden başka günler kullanılması Instagram’da alay konusu oluyor.

Söylenenlere göre 2011 yılında ortaya çıkan TBT, 2012 yılında popüler olmuş ve 3 yıldır popülerliğini koruyor. Milyonlarca insanın paylaşımlarında yer verdiği #TBT hashtaginin anlamını kısaca açıklamaya çalıştık.

Ek olarak Perşembe günü için yapılan TBT’ye rakip olarak Cuma günü için #FlashbackFriday hashtagi çıkarılmış olsa da bu hashtagin başarılı olmadığını hatırlatalım.

Sahiftdelete

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...