Microsoft, Linkedin’i 26 Milyar Dolara Satın Aldı

Share

Microsoft, iş dünyasının sosyal medyası olarak nitelendirilen Linkedin’i satın aldı.

2003 yılı Mayıs ayında kurulan ve aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 20 dilde hizmet veren LinkedIn, 13 yıllık geçmişi ile iş dünyasındaki kişilerin sektörde yer alan diğer kişilerle iletişim kurmasını sağlaması nedeniyle kurumsal dünyanın sosyal medyası olarak nitelendiriyor.

Ayrıca kişiler arasında bilgi alışverişi yapılmasını ve kurumsal haberlere erişilmesini amaçlayan sosyal ağ Linkedin, iş dünyasını şaşırtan ani bir kararla Microsoft tarafından satın alındı.

Yapılan resmi açıklamaya göre Microsoft, hisse başına 196 dolar olmak üzere toplam 26 milyar dolar ödeyerek Linkedin’i bünyesine kattı. Toplamda 433 milyon kullanıcısı bulunan Linkedin, her ay yaklaşık olarak 105 milyon kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Satın almanın bu mali yıl içinde tamamlanacağını belirten Microsoft CEO’su Satya Nadella, Linkedin CEO’su Jeff Weiner’ın görevine devam edeceğini açıkladı. Microsoft’u LinkedIn’in son 1 yılda elde ettiği büyüme oranları etkilemiş olacak.

Zira, sosyal ağ geçen yıla oranla yüzde 34 büyüyerek aylık 45 milyon üye sayfası gösterimine ulaşmış durumda. Ayrıca LinkedIn’in üzerinde yer alan iş ilanları, yüzde 101 gibi oldukça yüksek bir seviyede artış göstererek 7 milyon seviyesine ulaştı.

Shiftdelete

Emin Yavuz

Haber bölümü stajyeri Emin, Serinletici içeriğine güncel gelişmeler ile katkı sağlıyor.

You may also like...