iOS 10 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Share

Apple, WWDC 16 etkinliğinde iOS 10 sürümünü tanıttı. iOS 10 ile gelen yenilikler, iOS 10 güncellemesini alacak modeller ve çıkış tarihi haberimizde.

Apple, WWDC 16 etkinliğinde mobil işletim sistemi iOS’in güncel sürümü iOS 10’u tanıttı. iOS 10 ile gelen yenilikler iPhone ve iPad sahiplerini heyecanlandıracak türde. Peski, eski nesil cihazlarına güncelleme vermesi ile büyük övgü toplayan Apple, iOS 10 güncellemesini hangi modellere sunacak? iOS 10 ile gelen yenilikler neler? iOS 10 çıkış tarihi ne zaman? Bu haberimizde iOS 10’a dair her şeyi mercek altına yatırıyoruz.

iOS 10 ile gelen yenilikler

iOS 10 ile kilit ekranı yeniden dizayn deiliyor. Kilit ekranında oldukça yumuşak görünen bildirimler yer alacak. 3D touch özelliği de kilit ekranında kullanılabilecek.

16-06/13/ios-10.png

iOS 10 ile ayrıca denetim merkezi de baştan aşağıya yenileniyor. 3D touch özelliği bulunan cihazlarda artık daha fazla kısayol yer alıyor.

16-06/13/ios-10-10.png

Siri artık daha zeki. Siri 3. parti uygulamalar ile iletişime geçebiliyor.

iOS 10 ile fotoğraf uygulaması da değişiyor. iOS 10 fotoğraflar, arşivinizdeki fotoğrafları kişilere göre analiz ediyor ve otomatik olarak albüm oluşturuyor. Bu yüz tanıma sistemi aynı şekilde mekanlar için de kullanılıyor ve fotoğraflar çevredeki öğelere göre organize ediliyor.

16-06/13/ios10-foto.jpeg

iOS 10 ile haritalar uygulaması da yenileniyor. iOS 10 haritalar baştan aşağı yenilenerek daha fazla detay sunuyor. Apple Maps’in gelişiminde artık geliştiriciler de rol üstelenecek.

16-06/13/ios-10-maps.jpg

iOS 10 ile Apple Music değişiyor

Çok tepki çeken Apple Music artık yepyeni bir tasarıma sahip. Apple Music ile artık müzikler daha kolay bulunacak. Apple Music ile şarkı sözleri geliyor! Apple Music ile müzik dinlerken şarkı sözlerine kolayca ulaşabileceksiniz.

16-06/13/apple-music-10.jpeg

Apple News bölümü de yenilendi ancak bu özellik Türkiye’de kullanılmıyor.

16-06/13/ios-10-news.jpeg

Home Kit artık iOS ana ekranında yer alıyor. Akıllı ev sistemi için geliştirilen Home Kit ile evinizdeki akıllı tüm cihazları iPhone üzerinden kontrol edebileceksiniz.

iOS 10 ile bilinmeyen numaralar direkt ortaya çıkarılacak. iOS 10 API’ları sayesinde dolandırıcıların numaralarını analiz edecek ve bilmediğiniz bir numara sizi aradığında sistem otomatik olarak bu dolandırıcı olabilir şeklinde uyarı verecek.

16-06/13/wwdc-2016-phone-voice-api.jpg

iOS 10 mesajlar bölümünde de yenilikler var. Emojiler artık 3 kat daha büyük. Artık konuşmalarınızı iOS analiz edecek ve isterseniz otomatik olarak kelimelerin yerine emojiler yerleştirilecek. Karşı tarafa gizlenmiş mesaj gönderebileceksiniz. Bu mesajları açmak için üzerine dokunmanız yeterli olacak. Küçük süprizler için hazırlanmış güzel bir yenilik gibi duruyor.

16-06/13/ios-10-mesajlar.jpg

iOS 10 ile artık el yazısı ile mesaj gönderebileceksiniz. Dijital Touch sayesinde ise farklı şekiller çizip gönderebilirsiniz. Full-Screen effects özelliği ile mesajlar ekranın arkaplanı gönderdiğiniz efekt ile renklenebiliyor. iMessage için ayrıca uygulamalar App Store’da yer alacak. Apple’ın mesajlaşma ve görüşme hizmetleri uçtan uca şifreleniyor. Kullanıcı verileri ile gizli tutuluyor.

iOS 10, 16GB iPhone kullananları sevindirecek bir özellik ile geliyor. iOS 10 ile artık uygulama önbellekleri silinebilecek. Böylelikle uygulama şişmesi sona erecek.

16-06/13/mesajlar.jpeg

iOS 10 güncellemesini alacak modeller

iOS 10 güncellemesini;iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad 1, iPad 2, iPad 3 , iPad 4, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Pro, 9.7 inç iPad Pro ve iPod touch 6 alıyor.

iOS 10 ne zaman çıkacak?

iOS 10 güncellemesi iPhone 7 ile birlikte Eylül ayında son kullanıcıya sunulacak. Bugün ise iOS 10 Beta 1 indirime sunulacak.

Shiftdelete

 

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...