İstanbul Valiliği: LGBT Onur Yürüyüşüne İzin Verilmeyecek

Share

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada,”19-26 Haziran günleri LGBT üyeleri tarafından Taksim’de düzenleyecekleri bir yürüyüşe çağrı yapıldığı anlaşılmaktadır… bu yönde bir toplantı ve gösteri yürüyüşü tertip edilmesine izin verilmeyecektir” dendi.

Valilik açıklamasında yürüyüşe izin verilmemesinin gerekçesi ise “Başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın güvenliği ve kamu düzeninin gözetilmesi” olarak açıklandı.

Alperen Ocakları’nın İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, Salı günü bir basın toplantısı düzenlemiş ve “Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz” demişti.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası grubu ise AlperenOcakları’nın açıklamaları üzerine Facebook hesabı üzerinden bir çağrıda bulunmuş ve ‘Onur yürüyüşünün güvenle gerçekleştirilmesi için’ bir imza kampanyası başlatmıştı.

Grup, bu yılki yürüyüşün 14. İstanbul Onur yürüyüşü olacağını söylüyor ve geçen yıl da Valilik’ten yürüyüşe izin verilmediğini, buna rağmen yürüyüşe katılmak isteyenlere polisin müdahale ettiğini anımsatıyor.

BBC

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...