Apple Sizi Takip Ediyor!

Share

Apple’ın iOS 10 platformundaki harita uygulamasının, cihazda Google Maps çözümünü kullanılsa dahi kullanıcıları takip ettiği ortaya çıktı.

Apple’ın iOS 10 platformundaki “Haritalar” uygulamasının, kullanıcıları an be an takip ettiği ortaya çıktı.

Apple Maps, cihazlarda Google Maps aktif olarak kullanılsa dahi, kullanıcılarını izleyebiliyor.

Apple maps kullanıcıları izliyor

Apple’ın iOS 10 platformundaki cihaz kullanıcılarına sunduğu “Haritalar” hizmeti ortaya çıkan iddialar ile güven açığı ortaya çıkarmış durumda.

Henüz kullanıcılara beta sürümünde sunulan iOS 10 işletim sistemi ile birlikte cihazlarda daha aktif bir görev üstlenecek Haritalar, kullanıcıların cihazlar üzerinden hareketlerini izleyebilecek.

Apple Maps, iPhone ya da iPad cihazları üzerinden kopyalanan bir adrese ilişkin widgetları kullanıcılara sunacak.

Google Maps uygulamasına benzer olarak kopyalanan adresi bir tanıdığınıza metin, e-posta servisleri ile gönderme işlevini görecek Apple Maps, sizi bu yolla takip edebilecek.

16-06/17/img2213.png

Kullanıcılara gönderdiği mesajlar ile onları izlediğini gizlemeyecek olan Apple Maps’ın ihtiyacı olacak tek şey kopyalanan bir adres bağlantısı olacak.

Apple’ın Eylül ayına kadar tam sürümünü kullanıcılara sunmaya hazırlandığı iOS 10 işletim sisteminde Apple Maps uygulamasına ilişkin değişikliklerde bulunabileceği belirtiliyor.

Apple Maps’ın iOS 10 platformunda telefonun ana ekranının sağa doğru kaydırılmasının ardından ortaya çıkacak widgetlarda yer alması bekleniyor.

Shiftdelete

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...