5’te 5: Popun Kralı Michael Jackson

Share

Michael Jackson öleli bugün tam 7 yıl oluyor. Biz de Serinletici olarak, ‘popun kralı’nı en iyi 5 şarkısıyla hatırlayalım istedik. Şarkıları seçerken epey zorlandık; ama favori 5 listemizi nihayet tamamladık!

Birçoğumuz Michael Jackson şarkılarıyla büyüdük. Canımız dans etmek istediğinde kafamızda ‘Thriller’ın sözleri yankılanmaya başlardı. Yalnız olduğumuzu düşündüğümüzde ise eşsiz bir melodi ile ‘You are not alone’ derdi popun kralı, kalbimizi anında ısıtıverirdi.

Michael Jackson’ın sahnelerin tozunu attırdığı zamanlara rastlamak büyük bir şeydi. Hatta ileride torunlarımıza anlatacağımız kadar eşsiz bir olaydı. Sanıyorum bundan 40 yıl sonra şu cümleleri kuracağız:

“Efsaneviydi… Dansı, şovu, şarkıları göz alıcıydı. Herkes bir sonraki hamlesinin ne olacağını merak ediyordu. Tahmin edilemez bir adamdı, çağının çok ötesinde yaşadı; yaşamaya da devam ediyor.”

Bugün muhtemelen Michael Jackson’ın özel yaşamı hakkındaki tüm sansasyonel haberler bir kez daha hatırlanacak. Kafalarda yeniden soru işaretleri oluşacak. Varsayımlar, suçlamalar yapılacak. Varsın yapılsın…

Hakkında yüzlerce kirli iddia olmasına karşın kariyeri her zaman için saf başarılarla doluydu. Biz Michael Jackson’ı unutulmaz şarkıları ile anmayı tercih ediyoruz.

İnanılmaz bir yıldızdı ve hep öyle kalacak.

İşte Popun Kralı Michael Jackson’ın unutulmaz 5 şarkısı:

5- Beat It

4- Billie Jean

3- You Are Not Alone

2- Smooth Criminal

1- Thriller

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...