Atatürk Havalimanı’nda Ölü Sayısı 36’ya Yükseldi

Share

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali’nin giriş kapısı ve otoparkta 3 ayrı patlama oldu. Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamada 36 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda yaralı oladuğunu açıkladı.

Atatürk Havalimanı‘nda Dış Hatlar Terminali’nin girişinde ve otoparkta üç ayrı patlama meydana geldi.

Patlamada 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk etti.

Uçaklarda bekleyen yolcular tahliye edildi.

Saldırının ardından uçuş trafiğine kapatılan havalimanı, yaklaşık 5 saat sonra yeninden uçuşlara açıldı.

HAVALİMANINA YOLCULAR ALINMAYA BAŞLANDI

Türk Hava Yolları (THY), meydana gelen terör saldırısının ardından Atatürk Havalimanı’nın uçuşlara yeniden açıldığını duyurdu.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı’ndan uçuşlara başlandığı aktarılarak, “Yolcularımızın oluşabilecek aksaklıklara karşı mağduriyet yaşamamaları adına güncel uçuş bilgilerini, web sitemiz ve çağrı merkezimizden takip ederek, havalimanına gelmeleri önemle rica olunur.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, karşılıklı Amerika uçuşları da dahil olmak üzere, tüm seferlerin devam ettirildiği kaydedildi.

BAŞBAKAN: 36 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir” açıklamasında bulundu.

FACEBOOK ‘GÜVENDE MİSİN?’ UYGULAMASINI KULLANIMA AÇTI

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen patlamalar sonrası “Güvende misin?” mesajını tekrarladı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde meydana gelen patlamalardan sonra kullanıcılara gönderdiği mesajda, “Güvende misin? Görünüşe göre İstanbul Atatürk Havaliamanı’ndan etkilenen bölgedesin. Güvende olduğunu arkadaşlarına bildir” ifadesi yer alıyor.

AA, İHA, NTV

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...