Mutlu çiftlerin en önemli 10 alışkanlığı

Share

Mükemmel bir ilişkinin sırlarına kavuşmak istemez misiniz? İşte mutlu çiftlerin asla yapmadıkları 10 şey:

1- Arkadaşlarının ya da ailelerinin yanında ilişkilerini eleştirmezler

Kol kırılır yen içinde kalır sözü, mutlu çiftlerin anahtarıdır adeta. Başkalarının yanında partnerlerini kötülemekten kaçınırlar. Sorunları kendi içlerinde, yüz yüze konuşarak çözmekten yanadırlar.

2- Kendilerini diğerleriyle kıyaslamazlar

Yaşadıkları şeyin kendine has olduğunu ve ilişkilerinin diğerleri ile kıyaslanamayacağını bilirler. Kendilerini diğer çiftlerle karşılaştırırlarsa, en ufak sorunların bile ne kadar büyükmüş gibi hissedilebileceğini bilirler. O yüzden, hem mutluluklarını hem de sorunlarını kendi iç dengelerini gözeterek değerlendirirler.

3- “Kurban”ı oynamazlar

Mutlu çiftler, kendi duygu ve düşüncelerinin sorumluluklarını bilir ve ona göre davranırlar. İlişkilerinde de durum aynen bu şekildedir. Ortada çözülmesi güç sorunlar varsa, birbirlerini suçlamak ya da mağduru oynamaktan çok, sorunun çözümü için birlikte çalışırlar.

4- Kendilerini fazla ciddiye almazlar

Mutlu çiftler eğlenmenin ve mutluluğun ne demek olduğunu çok iyi bilirler. Birlikte geçirdikleri zamanın kalitesini her daim yüksek tutmaya ve maksimum keyfi almaya çalışırlar. En stresli oldukları zamanlarda bile bu kural asla bozulmaz. Dolayısıyla, hayatın zorluklarının ve ciddiyetinin getirdiği stresi, beraber eğlenerek aşarlar.

5- Eleştirmezler

Her iki taraf da diğeri için en iyi olanı diler. Birbirlerini üzgün gördükleri zaman, ona neyin iyi geleceğini çok iyi bilirler. Onu eleştirerek yıpratmaktansa, karşısındakini eğlendirmeye bakarlar. Sorunların ilişkilerinin geneline yayılmasına izin vermezler.

6- Ekonomik dengeleri iyi tuttururlar

Mutlu çiftler (özellikle evlilikte), ekonominin ne denli bir baskı aracı olduğunun çok iyi farkındadırlar. Paranın aşkın önüne geçmemesi için, mantık çerçevesinde ekonomik plan oluşturur ve kararları ortak alırlar. Geleceklerini beraber kurmaları için ihtiyaçları olan maddiyata dair kararları, bencillikten ve hayalcilikten uzak bir şekilde verirler.

7- Sadece akıl okuması yapmazlar

Mutlu çiftler arasında iletişim uyumu oldukça sıkı olduğu için, karşılarındakinin aklından geçenleri okumaya gerek bile duymazlar. Hem birbirlerini çok iyi tanır, ihtiyaçlarını, duygu ve düşüncelerini çok iyi bilirler; hem de sürekli olarak iletişim halindedirler. Sorunlarını konuşarak çözerler.

8- Her şeyi paylaşmazlar

Karşısındakine zarar verebilecek şeyleri çok iyi bildikleri için, çiftler duygu ve düşüncelerini karşı tarafa yansıtma konusunda sorumluluk alabilir ve kimi sorunları kişisel dünyalarında çözebilirler.

9- İlişkideki rollerini takıntı haline getirmezler

Mutlu bir ilişkide roller cinsiyetlere göre değil; aradaki uyuma göre belirlenir. Mutlu çiftler kalıplardan yola çıkarak görev dağılımı yapmazlar. Ayrıca, çiftler arasındaki uyum doğrultusunda bu roller değişkenlik gösterebilir ve esneyebilir. Çiftler bu esneklik sayesinde sorumluluklarını çok daha rahat paylaşabilirler.

10- Dırdır etmezler

Mutlu çiftler, gergin oldukları zamanlarda dır dır ederek diğeri üzerinde baskı oluşturmaktansa, birbirlerine destek olarak sorunların üzerine giderler. Kişisel zamanlarına saygı duyar ve bu özel alanlara müdahale etmemeye özen gösterirler.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...