2016 Avusturya GP: Kaostan Hamilton Galibiyetle Ayrıldı

Share

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın Avusturya’nın Red Bull Ring pistinde gerçekleştirilen 9. yarışını Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan ancak pit stoplarda takım arkadaşı Nico Rosberg’in gerisine düşen Lewis Hamilton, son turlarda sürekli olarak Rosberg’le fark kapattı.

Trafiğin etkisiyle oldukça yoğun bir son bölüm gerçekleşirken Hamilton adım adım farkı eritti. İki sürücü son turda oldukça yaklaştı ve aralarında bir kaç temas yaşandı.

Yaşananlar sonucunda Hamilton liderliği ele geçirerek damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Rosberg ise ön kanadının kırılmasıyla yavaş bir şekilde damalı bayrağı görmeye çalıştı. Rosberg yarışı 4. sırada tamamlayabildi. Rosberg çarpışmaya sebep olduğu ve hasarlı araçla yarışı tamamladığı için inceleme altına alındı.

Avusturya’da podyumu tamamlayan isimler Red Bull’un genç pilotu Max Verstappen ile Ferrari pilotu Kimi Raikkonen oldu. Raikkonen son bölümde uzun süre Verstappen’i kovalasa da bir türlü geçemedi ve damalı bayrakta Verstappen’i takip etti. Böylece Verstappen, Red Bull’a kendi pisti ve ülkesinde ilk defa podyum kazandıran isim olmuş oldu.

Red Bull’un diğer pilotu Daniel Ricciardo, yarışın özellikle ilk turlarında yavaş kalmasının ardından geriledi ve 5. sırada yarışı tamamladı.

Dünkü sürpriz sıralama sonucuyla bugünkü yarışa 3. sıradan başlayan Button, beklenenin aksine çok fazla sıra kaybetmedi ve rekabetçi bir yarış çıkardı. Button 6. sırada yer aldı.

Haas ile Rusya’dan beri puan alamayan Romain Grosjean, güçlü bir yarışın sonunda 7. olarak tekrar puan kazandı.

Toro Rosso pilotu Carlos Sainz 8. olurken onu takip eden isim silik bir yarış geçiren Williams’tan Valtteri Bottas oldu.

Avusturya’da son puanı kazanan isim sürpriz bir şekilde Manor’dan Pasca Wehrlein oldu. Yarışa 11. sıradan başlayan Wehrlein, kendilerine göre güçlü bir yarış çıkarmayı başardı ve 10. sırada yarışı tamamlayarak Manor’a Jules Bianchi’den sonra tarihindeki 2. puanı kazandırmış oldu.

Haas’tan Esteban Gutierrez 11. olarak puanı kıl payı kaçırırken onu takip eden isimler Palmer, Nasr, Magnussen, Ericsson ve Haryanto oldular.

Avusturya’da yarışı tamamlayamayan isimler son turda kaza yapan Perez, mekanik sorunla yarışa veda eden Alonso, Hulkenberg ile Massa, lider giderken lastik patlatan Ferrari pilotu Sebastian Vettel ve yedek şasi ile yarışa pit alanından başlayıp ilk turda bırakan Kvyat oldular. Ferrari pilotu Vettel, yarışa başladığı lastikleriyle uzun süre pistte kalmasının ardından sağ arka lastiğinin patlamasıyla lider giderken büyük kaza yaparak yarışa veda etti. Bu kaza sonucunda güvenlik aracı piste girdi.

Sezonun 9. yarışının ardından Rosberg şampiyonadaki liderliğini sürdürse de Hamilton 11’e kadar düşürmeyi başardı. Yarışı dışı kalan Vettel 96 puanla 3. sıradaki yerini korusa da podyumda 3. basamağı tamamlayan Raikkonen, takım arkadaşıyla puanlarını eşitlemiş oldu.

Sezonun 10. yarışı olan Britanya GP 10 Temmuz’da yani gelecek pazar gerçekleşecek.

Tüm sıralama:

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...