En İyi iPhone Fotoğrafları 2016

Share

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen IPPA Fotoğraf Ödülleri etkinliğinde, iPhone ile çekilen en iyi fotoğraflar belli oldu.

139 ülkeden iPhone fotoğrafçılarının gönderdiği binlerce fotoğraf arasından seçilen en iyi fotoğraflar, IPPA Fotoğraf Ödülleri’nde açıklandı. iPhone kamerasının sınırlarını zorlayan çekilen fotoğraflar, DSLR fotoğraf makinelerini aratmayacak güzellikte.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen IPPA Fotoğraf Ödülleri’nde, Yılın Fotoğrafçısı Çin’den Siyuan Niu oldu. Yılın Fotoğrafçısı Ödülü birincisine ise Modern Katedraller eseri ile Polonya’dan Patryk Kuleta isimli fotoğrafçı seçildi.

Yılın Fotoğrafçısı — Siyuan Niu, Sincan Çin

Siyuan Niu

Adam ve Kartal

“Sincan’ın güneyindeki dağlarda yaşayan cesur ve bilge Halhalar kartalların yoldaşıdır. Halhalar kartalları kendi çocukları gibi görür ve avlanmaları için uzun yıllar boyunca eğitirler. 70 yaşındaki bu adam, ailesinin ve arkadaşlarının yanında her zaman sert ve ciddi. Ancak canından çok sevdiği kartalıyla birlikteyken gülümsemesine engel olamıyor. Adam çok istemese de, kartallar çiftleşme çağına geldiklerinde, uygun şartlarda yaşamaları için onları tekrar doğaya salıyor. Kırışıklıklarla dolu yüzünün altında yumuşak bir kalbi ve çok büyük bir sevgiyi gizliyor. O, şefkatli bir kalbe sahip sert bir adam.”

Yılın Fotoğrafçısı Ödülü Birincisi – Patryk Kuleta, Varşova Polonya

Patryk Kuleta

Modern Katedraller

“Fotoğraflarımın çoğunu Varşova’da, birini de Strasbourg’da çektim. Amacım mimariyi tamamen yeni bir yaklaşımla göstermek için grafik tasarım ve resim geçmişimi bir araya getirerek daha izlenimci bir fotoğraf çekmekti.”

Yılın Fotoğrafçısı Ödülü İkincisi — Robin Robertis, ABD

Robin Robertis

Rüzgarla Eğilen Kadın

“Bir arkadaşım ve öğretmenle birlikte Cape Cod’da bir iPhone atölyesindeydim. Mükemmel gün batımının fotoğrafının çekmek için hep birlikte dışarı çıkmıştık. Seyahat ederken yanımda taşıdığım birkaç şey var. Onlardan biri de bu harika kırmızı şemsiye. Diğerleri gün batımını ve etkileyici manzarayı çekerken, ben bu sahnelerdeki insan hallerini fotoğraflamayı seviyorum.”

Yılın Fotoğrafçısı Ödülü Üçüncüsü — Carolyn Mara Borlenghi, ABD

Carolyn Mara Borlenghi

Harikalar Diyarı

“Bu fotoğraf, instagram’daki #WHPwonderland için hazırladığım dizinin bir parçası olarak çekildi. Hashtag projesi başladığından bu yana her hafta sonu bir fikir bulmaya çalışıyorum. Noel’den önceki o hafta sonu aklıma gelen fikir de harikalar diyarıydı. Bu fotoğraf için oğlumla sahilde küçük bir maceraya atıldık ve ikimiz de ren geyiği maskeleri taktık.”

Abstract: Jiayu Ma, ABD

Jiayu Ma

Hayvanlar: Erica Wu, ABD

Erica Wu

Mimari: Jian Wang, Çin

Jian Wang

Çocuklar: KK, Çin

K K

Çiçekler: Lone Bjørn, İsviçre

Lone Bjørn

Yemek: Andrew Montgomery, Birleşik Krallık

Andrew Montgomery

Manzara: Vasco Galhardo Simoes, Portekiz

Vasco Galhardo Simoes

Yaşam: Yuki Cheung, Hong Kong

Yuki Cheung

Doğa: Junfeng Wang, Çin

Junfeng Wang

Haber/Olay: Loulou d’Aki, İsveç

Loulou d'Aki

Diğerleri: Kevin Casey, Avustralya

Kevin Casey

Panorama: Glenn Homann, Avustralya

Glenn Homann

İnsan: Xia Zhenkai, Çin

Xia Zhenkai

Portre: Elaine Taylor, Birleşik Krallık

Elaine Taylor

Mevsimler: Valencia Tom, ABD

Valencia Tom

Yaşamın içinden: Wen Qi, Çin

Wen Qi

Günbatımı: Nicky Ryan, Avustralya

Nicky Ryan

Seyahat: Fugen Xiao, Çin

Fugen Xiao

Ağaçlar: Victor Kintanar, Filipinler

Victor Kintanar

Mashable, Shiftdelete

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...