THY, Avrupa’nın En İyisi Ödülünü Aldı

Share

TÜRK Hava Yolları (THY), Skytrax tarafından yapılan ve dünyanın en geniş kapsamlı katılımıyla gerçekleştirilen değerlendirmede dört ödül birden aldı.

İngiltere’de yapılan Farnborough Havacılık Fuarı’nda gerçekleştirilen törende THY ayrıca altıncı kez de ‘Avrupa’nın en iyisi’ ödülüne layık görüldü. THY adına ödülleri Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı aldı.

THY, bu yılki Skytrax sonuçlarına göre, “En İyi Business Class İkram Servisi”, “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ve “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ödüllerini kazandı. Skytrax, geçtiğimiz beş yılda olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları’nı, “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ilân etti. Bayrak taşıyıcı havayolu aynı zamanda, Avrupa’da bulunduğu bölgenin en iyisi seçilerek peş peşe sekizinci kez “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” unvanına sahip oldu.

ÖZEL SALON ÖDÜLÜ

Bu ödüllerden farklı olarak, yolcularına uçuş öncesi sıra dışı konforun kapılarını açan ‘Turkish Airlines Lounge Istanbul’un dünyaca ünlü ikram konsepti, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Hava Yolları’na, dünya sıralamasında “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ödülünü kazandırdı. Salon, THY ve ikram ortağı Do&Co tarafından işletiliyor.

Ayrıca, Business Class yolcularına sunulan ‘Flying Chef’ hizmeti ve yenilenen ikram konseptiyle THY, 2013 ve 2014 yıllarında olduğu gibi, yine bu yıl da dünya sıralamasında “En İyi Business Class İkram Servisi” ödülünün sahibi oldu.

ÖDÜLLERİ SKYTRAX’İN CEO’SU VERDİ

Türk Hava Yolları, elde ettiği bu ödüllerle yolcular nezdinde tercih nedeni olma başarısını bir kez daha tescillendiğini söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Lâyık görüldüğümüz bu ödül, yalnızca THY’nin değil, aynı zamanda Türk Sivil Havacılığının başarısı, hepimizin ortak paydası. Geçtiğimiz altı yıl boyunca, dünya genelindeki yolcular tarafından “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçilmek bizler için son derece gurur verici” dedi.

HAVACILIĞIN OSCARLARI

“Havacılık sektörünün Oscarları” olarak nitelendirilen Yolcu Tercihleri Ödülleri, dünyanın saygın denetleme ve danışmanlık kuruluşlarından biri olan Skytrax tarafından yapılan denetlemeler sonucunda her yıl düzenli olarak veriliyor. Bu yıl da, dünya genelindeki 550 havalimanında yürütülen ve 1 milyonun üzerinde yolcunun katılımıyla sonuçlandırılan bağımsız araştırmada; check-in’den, varışlara, transfer hizmetlerinden, alışverişe, güvenlikten, ülke giriş hakları ve kalkış noktası prosedürlerine kadar birçok farklı alanı kapsayan temel performans kriterleri değerlendirilerek verildi.

DHA

Sevgin Şerifoğlu

Sevgin Şerifoğlu, Serinletici içeriğine güncel haberlerle editoryal katkı sağlıyor.

You may also like...