Spice Girls Kadın Dayanışması İçin Geri Döndü!

Share

Spice Girls’ün ‘Wannabe’ şarkısı dünya müzik listelerini alt üst edeli tam 20 yıl oldu. Tüm zamanların en çok satan kadın müzik grubu, 2000 yılında dağıldı, grubun üyeleri kendi çizdikleri yolda ilerlediler ama elde ettikleri başarı hiçbir zaman unutulmadı ve muhtemelen bir yüz yıl daha geçse yine unutulmayacak.

Müzik sektöründe kadının gücünü başarıyla, yüksek enerjileriyle ve en önemlisi dayanışmayla kanıtlayan Spice Girls, hepimizin bildiği hit şarkıları ‘Wannabe’ ile geri döndü. Bu geri dönüş, resmi bir birleşme olarak algılanmasın. Grubun amacı kadın hakları, cinsiyet eşitliği ve kadının özgürlüğü konusunda farkındalık yaratmak.

Yeni videolarıyla kadınlara “Birlik olun!” diye seslenen Spice Girls’ün verdiği mesaj oldukça cesur ve anlamlı. Grubun erkek dünyasına da iki çift lafı var: “Kadına şiddete son verin!”

Bu anlamlı projede gözler Victoria Beckham’ı ve Melanie Chisholm’ı arasa da, Emma Bunton, Geri Horner ve Melanie Brown ‘Wannabe’yi feminist bir marşa çevirmekte son derece başarılılar. Güney Afrika’dan Gigi Lamayne ve Moneoa, Nijerya’dan Seyi Shay ve Bollywood’tan Jacqueline Fernandez gibi uluslararası sanatçıların yer aldığı proje, yayınlandığı günden bu yana kısa sürede milyonlara ulaştı.

Victoria Beckham, her ne kadar videoda yer almasa da, arkadaşlarının projesini Twitter hesabından paylaşarak Emma Watson ve Jamie Oliver gibi isimlerin desteğini kazandı.

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...