Beta iOS 10 Tam Bir Kabus

Share

Apple’ın iOS 10 işletim sistemin, kamuya açık beta sürümünün yayınlanması ile, gerek meraklı kullanıcılar gerekse yeni iOS’un nimetlerinden faydalanmak isteyenler büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Apple iOS 10’un, firma kullanıcılarına açık, kamuoyu beta sürümü tam bir kaosa neden oldu. İşletim sisteminde bulunan onlarca bug, kullanıcıları hayatı zindan ediyor.

İlk garip sorunla başlayalım. Touch ID arabirimini kullanmak niyetindesiniz ve “Home” simgesine dokunuyorsunuz ve cihazınıza giriş sağlıyorsunuz. Tabii bu sadece, doğru düzgün çalışan işletim sistemleri için geçerli… iOS 10’da bu işlemi yapmak istediğinizde, her nasılsa tüm masaüstü uygulamalarınızı görünür hale getirip, yine de kilitli kalıyorsunuz. Cihazı eski durumuna döndürmek ve uygulamalarınıza erişmek için “Home” tuşuna birkaç saniye daha basılı tutmak zorundasınız. Bu da, keyifli altyapısı ile tanıdığımız iPhone’nuzun kullanımını güçleştiriyor.

Elbette problem bu basit öge ile sınırlı değil. iOS 10’da pek çok bildirim ve hatırlatma gözünüzden kaçabilir. Zira o kadar küçük puntolar kullanılıyor ki, normalde tek bildirimde gösterilmesi gereken yere üç bildirim sıkıştırılıyor. Üstelik, bu bildirimleri tıklamak da kolay değil, bir bakmışsınız okumak istediğiniz mesaj “okundu” ibaresiyle gözden kaybolmuş. Geçmişi sürekli kontrol eden biri değilseniz, önemli bir bildirimi kaçırmış olabilirsiniz.

Yeni mesajlaşma uygulaması ise başka bir gariplik. Her nedense, metnin belli bir kısmını seçip kopyalamanız mümkün değil. Ya hep ya hiç politikası güdülüyor.

Bunlara ek ağırlık, donma, otomatik tekrar başlatma gibi sorunlarla yüzleşmelisiniz.

Size tavsiyemiz tam sürüm iOS 10 çıkana kadar güncellemeden uzak durmanız yönünde. Yeni işletim sisteminin tam sürümü Sonbahar aylarında kullanıcılarla buluşacak.

CNN

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...