Boeing 100. Yılını Kutluyor

Share

Boeing, savunma platformları, ticari uçaklar ve hizmet anlaşmalarını içeren, multi milyar dolar değerinde siparişlerin ve taahhütlerin yer aldığı ve oldukça başarı sağlayan 2016 Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda yüzüncü yılını kutluyor.

Boeing Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Dennis Muilenburg, “Uzay ve havacılık alanındaki başarıları, yapılan güzel işleri ve yüzüncü yılımızı kutlamak için, İngiliz havacılık sektörünün doğduğu Farnborough Havacılık Fuarı’ndan daha iyi bir platform düşünülemezdi. Fuar boyunca, yenilikçi ve uygun maliyetli ürün ve hizmetlerimizin ticari ve savunma uçakları alanındaki müşterilerimize sağladığı büyük değerleri gösterdik ve tartıştık. İngiliz hükümeti, Boeing’e savunma ekipmanları için önemli miktarda sipariş verdiğini duyurdu. Aynı zamanda, Boeing’in Birleşik Krallık’taki varlığını hükümetin refah gündemi ve ikinci yüzyılımız için geliştirdiğimiz küresel büyüme stratejisi doğrultusunda iki kat daha arttırma hususunda kararlıyız. İşin ticari boyutuna bakacak olursak, müşterilerimizin uçak ve hizmetlerimizin yer aldığı portfolyomuza duyduğu güveni önemli miktardaki siparişler ve diğer bildirimler ile göstermiş olmasından dolayı mutluyuz.” dedi.

Boeing müşterileri, hafta boyunca liste fiyatı 26,8 milyar $ değerinde toplam 182 adet Boeing ticari uçağı için sipariş ve taahhütte bulundu. Boeing Siparişleri & Teslimatları web sitesinde de güncellendiği üzere, Boeing 2016 yılında 321 net sipariş almıştır. Müşteriler aynı zamanda bugüne kadar Boeing tarihindeki en büyük ticari hizmetler siparişini kapsayan multi milyar dolar değerindeki ticari hizmet sözleşmelerinin de duyurusunu yaptı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı 2,3 milyar $ değerinde 50 Apache AH-64E helikopterin anlaşmasını duyurdu ve Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) için 9 adet P-8A Poseidon deniz karakol uçağı satın alındığını onayladı.

Boeing ve İngiliz Hükümeti, büyümeyi ve refahı arttırmak için, Boeing tarafından Birleşik Krallık’ta 2.000 yeni iş imkanı yaratılması, RAF Lossiemouth’da 100 milyon £ (135 milyon $) değerinde yeni bir P-8A Poseidon tesisinin inşa edilmesi, Birleşik Krallık’taki Boeing sermaye yatırımlarının ve Birleşik Krallık’taki tedarikçiler için Boeing programlarının ihale süreçlerinde ek olanaklar tanınmasını kapsayan uzun süreli ortaklık girişimini duyurdu.

Yenilikte lider olan Boeing’in geçmiş, bugün ve geleceğinin sergilendiği 500 metrekarelik alanda yer alan 100. Yıl Deneyimi Pavyonu, fuarın ilk dört gününde yaklaşık olarak 4.000 ziyaretçi ağırladı. Pavyon, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri açık olup, davetiye zorunluluğu bulunmamakta.

Boeing’e ait uçakların, uzay araçlarının ve daha fazlasının interaktif olarak deneyimlenebileceği Boeing Innovations uygulaması, iTunes ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebilmekte ve #Boeing100 etiketi, Boeing’in Kuruluş günü olan 15 Temmuz’a kadar sosyal medyada hakkında en çok konuşulan konu olacak.

Boeing, gelecek 20 yıl içerisinde 5,9 trilyon $ değerinde yaklaşık 39.620 yeni uçak talebi olacağını öngören yeni Mevcut Piyasa Görünümünü fuar sırasında yayınladı.

Embraer ve Boeing, çok işlevli hareket ve havadan yakıt ikmal yeteneğine sahip KC–390 uçağının ortak olarak pazarlanması ve desteklenmesi amacıyla bir takım anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Uçuş gösterileri yapan Boeing uçakları arasında ANA 787–9 Dreamliner, 737 MAX, P-8A ve F/A-18F Super Hornet yer almakta.

Star

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...