Google, Sanat Aramalarını Zenginleştiriyor

Share

Google, aranabilir sanat içeriğini zenginleştirmeye ve sanatseverleri oturdukları yerden dünyayla buluşturmaya devam ediyor. Teknoloji devinin son yeniliği Arts & Culture adını taşıyan ve şu an için beta aşamasında olan servis. Usta ressamlardan tarihe imzasını atan heykeltraşlara kadar birçok sanatçının eserini yakından görmeye ve hakkında detaylı bilgi edinmeye imkan veren Arts & Culture web sitesi ve uygulamaları, herkesin kullanımına açık.

art0

Arts & Culture’da yapılabilecekler şaşırtıcı derecede zengin. Örneğin ayakkabı gibi sıradan kelimesiyle arama yapabilir ve arşivde yer alan ayakkabının dahil olduğu sanat eserlerini görebilirsiniz. Kelime alternatifleri tamamen hayal gücünüzle sınırlı.

art2

Arama yeteneğine ek olarak Arts & Culture’da bir sanatçının eserlerini kronolojik olarak görmek de mümkün. Bu sayede Van Gogh’un muzdarip olduğu hastalıktan ötürü çizimlerinin nasıl değişim gösterdiğini yakından görme fırsatı bulabilirsiniz. Ya da Monet’nin eserlerini renk kodlarına göre sıralayıp tonlar arası geçişteki ustalığına tanık olabilirsiniz. Uygulamada günlük olarak yer alacak olan hikayelerle de sanat tarihinde ilginç yolculuklara çıkabilirsiniz.

art

70 farklı ülkeden binlerce müzeyle iş birliği içinde geliştirilen Arts & Culture altyapısının Google Haritalar’ın Sokak Görünümü özelliğini de desteklediğini belirtelim. Bu sayede kimi müzeleri ve antik yapıları bilgisayarınızın başında ziyaret edebilir, hatta sanal gerçeklik gözlüğü kullanarak gerçekten oradaymış hissiyatı yaşayabilirsiniz.

Arts & Culture’ın web sitesine buradan ulaşabilir; daha gelişmiş bir deneyim içinse iOS ve Android uygulamalarını indirebilirsiniz.

Ceyms

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...