Tesla Güneş Enerjisine mi Yöneliyor?

Share

Elon Musk, Tesla otomobillerine yönelik planını belirgin bir biçimde ortaya koydu. Tesla, otomobillerine çok farklı görevler üstlemeye hazırlanıyor.

16-07/21/elonmusk-bizplus-art-g5ns24ps-1biz-elonmusk-bizplus-6-sj-jpg.jpg

Tesla Motors CEO’su Elon Musk, yaklaşık bir yıl öncesinde Tesla otomobillerine ilişkin “Master Plan” adı altındaki hedeflerini açıklamıştı.

Tesla Roadster çözümünün başlatılmasının ardından, bu aracı Model S Sedan ve Model X SUV takip etmişti.

Geçtiğimiz Nisan ayında Model 3 adlı aracını da duyuran Tesla’nın, benzin enerjisini kullanmayarak yüksek performanslı spor otomobiller yaratma odaklı planları, şimdiki süreçte daha belirginleşmiş durumda.

16-07/21/18ncin8fpn6wxjpg.jpg

Tesla’nın Master Planı!

Halihazırda elektrik otomobil sektörünün önce oyuncularından biri olan Tesla, elektrikli otomobillerin gösterdiği performansı genişletmek adına, otomobillerin şehir elektrik şebekesine olan bağımlılıklarını azaltmaya çalışacak.

Bu uğurda güneş enerjisini odağına almayı planlayan Tesla, özel pil desteği ile bu enerjiyi otomobil bünyesinde depolama yoluna gidecek.

Mevcut güneş enerjili otomobillerden çok daha yüksek bir performans sunacağı ifade edilen otomobiller, benzinin ardından elektrik enerjisine duyulan bağımlılığı da en az indirgemeye çalışacak.

Tesla’nın güneş enerjisi panel desteği kapsamında SolarCity ve diğer ilgili kuruluşlarla işbirliği yapabileceğini altı çiziliyor.

Söz konusu birlikteliklerin Tesla’nın Powerwall ev pili çözümlerini tamamlayıcı nitelikte olacağı The Next Web’deki haberde yer aldı.

16-07/21/2016-tesla-model-s-19-of-43.jpg

Tesla’nın yeni araçları geliyor

Tesla, Master Planı’ı çerçevesinde, yeni donanımlı araçlarını da piyasaya sürme hedefinde olacak.

Tesla’nın önümüzdeki yıl ağır yük kamyonları ve toplu taşıma araçları üretiminde bulunması bekleniyor.

16-07/21/tesla-796x398.jpg

Kamyon çözümü/çözümleri hakkında konuşan CEO Elon Musk, güvenliği arttırarak eğlenceli bir ağır yük araçları ile kargo taşımacılığını odaklarına alabileceklerini belirtti.

Yeni çözümlerin kargo taşımacılığında önemli bir maliyet azalmasına sebebiyet vereceğini de sözlerine ekledi.

Tesla ve Musk’ın planlarının önemli bir bölümünün söz konusu araçlar bünyesinde “sürücüsüz cihaz” deneyimini oluşturması bekleniyor.

Tesla’nın Master Planını şu şekilde özetleyebiliriz;

– Güneş enerjisi ile sorunsuz bir şekilde bütünleşebilecek pil depoları, araçların enerji ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü karşılayacak.

– Tesla, elektrikli araç yelpazesini genişletecek.

– Sürüş yeteneği mevcut sürümlerden 10 kata kadar güvenli sürücüsüz otomobil filoları meydana getirilecek.

– Kullanmadığınız zaman, aracınızdan para kazanabileceğiniz etkin araç çözümleri.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...