Hillary Clinton Resmen ABD Başkan Adayı

Share

Eski First Lady, New York Senatörü ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Demokrat Parti’nin ilk kadın başkan adayı oldu.

Hillary Clinton

Hillary Clinton, Demokrat Parti’nin Philadelphia’daki kurultayında, Güney Dakota eyaleti delegelerinden aldığı 15 oyla, adaylık için gereken 2383 oya ulaştı.

Sonucun netleşmesinin ardından kurultaydaki Demokrat delegeler, Hillary Clinton lehine sloganlar attı.

Clinton, Demokrat ya da Cumhuriyetçi olup, ABD’de başkanlığa aday gösterilen ilk kadın.

Demokrat Parti’nin bütünlüğü için sembolik bir jest yapan, Clinton’ın başkan adaylığı için yarıştığı Vermont Senatörü Bernie Sanders de, rakibinin yeterli oya ulaşmasının ardından oylamanın durdurulmasını ve Hillary Clinton’ın başkan adaylığının ilan edilmesini istedi.

Kurultay Başkanı Marcia Fudge da, Clinton’ın başkan adaylığını ilan etti.

Hillary Clinton, zor bir mücadelenin ardından Bernie Sanders’i geride bırakmıştı.

Sanders kurultayda yaptığı konuşmada bazı destekçilerinin tepkisine karşın Hillary Clinton’ın ülkesinin yeni başkanı olması gerektiğini söylemişti.

Sanders: Hillary Clinton, ABD Başkanı olmalı.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton kurultayda yaptığı konuşmada, eşi ve “en iyi dostu” Hillary Clinton’ın neden ABD’yi yönetmesi gerektiğini anlattı.

Bill Clinton, eşinin hayatını, insanların yaşam koşullarını iyileştirmeye adadığını söyledi.

Kurultayı New York’taki evinde izlediği belirtilen Hillary Clinton ise yarın yapacağı konuşmada resmen Demokrat Parti’nin başkan adayı olduğunu ilan edecek.

Hillary Clinton, 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi rakibi iş adamı Donald Trump’la yarışacak.

Clinton’ın başkan yardımcısı adayı Virginia Senatörü Tim Kaine.

Trump’ın başkan yardımcısı adayı ise Indiana Valisi Mike Pence.

BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...