İsviçre Alpleri’nde Açık Hava Oteli

Share

Gerçek anlamda doğa ile baş başa bir tatil için Alpler’de çok özel bir alternatif var. The Null Stern yani “Sıfır Yıldız” adını taşıyan otel, İsviçre’nin Graubünden kasabasında yer alıyor ve aşırı sadeliğin hakim olduğu konseptiyle, panoramik bir manzara eşliğinde yıldızların altında bir gece geçirme olanağı sunuyor.

Frank ve Patrick Riklin’in işlettiği “otel”de küçük bir düzlük üzerine kurulmuş iki kişilik bir yatak, komidin ve gece lambaları yer alıyor. Herhangi bir duvara ya da kapalı alana sahip olmayan bu özel otel odasında tuvalet de bulunmuyor. Tuvalet ihtiyacını gidermek için doğanın şefkatli kollarına kendilerini bırakmak istemeyenleri en yakın umumi tuvalete yürümek için on dakikalık bir yol bekliyor.

Geceliği 250 İsviçre frangı yani yaklaşık 750 TL olan otelde misafirleri karşılayan ve onlara çeşitli ikramlarda bulunan bir uşak yer alıyor. 1970 metre yükseklikteki otelde konaklamak için kendi sitesinden rezervasyon yapılabiliyor. Hava durumunun elverişli olmadığı durumlarda rezervasyonlar herhangi bir kesinti olmadan iptal ediliyor.

Ceyms

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...